Protestuotojai po Bristolį važinėjasi tanku, meras pasimetęs

Vilniaus mero Artūro Zuoko žygis iki šiol nepamirštas, tik dabar už savo teises kovojama nebe šarvuočiais, o tikrais tankais. Tik britai į gatves išriedėjo su Antrojo pasaulinio karo tanku ginti ne dviratininkų, o automobilininkų.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Apr 10, 2014, 5:58 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 6:07 PM

Britanijos pietvakariniame Bristolio mieste prekybininkai tanku važinėjosi po gatves, protestuodami prieš siūlomą automobilių statymo tvarkos sugriežtinimą, kuris, jų nuomone, gali sužlugdyti jų verslą, pranešė BBC.

Norėdami atkreipti miesto mero dėmesį į save prekybininkai į gatves paleido 1942 metų tanką „Sherman“, ant kurio pabūklo vamzdžio buvo pakabintas plakatas „Kliftono gyvenvietės prekybininkai gina savo pragyvenimo šaltinį“.

Šis vaizdas neabejotinai primena prieš trejus metus vykusį A.Zuoko pasivažinėjimą Gedimino prospektu su šarvuočiu. Sostinės meras tada aiškiai parodė, kas gresia prabangius automobilius ant dviračių tako paliekantiems kietuoliams - jis pervažiavo ir sutraiškė prospekte pastatytą "Mercedes-Benz".

Bristolyje vairuotojų teisių ginti ėmėsi ne meras, o vietos verslininkai.

Bristolio meras George'as Fergusonas, siūlantis visame mieste įvesti naują tvarką, pagal kurią automobilius gatvėse galėtų palikti tik vietos namų gyventojai, tinkle „Twitter“ parašė: „Tai jau darosi absurdiška“.

Miesto valdžios planuose numatyta, kad miesto gyventojai turės išsiimti metinius automobilių statymo leidimus, kurie kainuos 48 svarus, nors kai kuriose vietose bus leidžiama automobilius pastatyti tik vienai valandai.

„Pasirinkome tanką todėl, kad jis simbolizuoja jėgą, o mes norėsime apginti jūsų teritoriją, kai išeisite kariauti“, – sakė akcijos organizatorius, radijo laidų vedėjas Tony Milesas.

„Gerieji Kliftono žmonės sakė, kad reikia ką nors daryti dėl automobilių statymo tvarkos“, – pridūrė jis.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.