10 keisčiausių kelių eismo taisyklių liečia net avis ir obuolius

Portalo „Yahoo!“ automobilių ekspertai išrinko keisčiausias pasaulyje eismo taisykles, galiojančias kai kuriose šalyse. Vienos jų – tiesiog pasenusios, kitos gali atrodyti beprotiškos atvykėliams, tačiau vietos gyventojams – įprastos.

Namibijoje galima išvysti ir kelio ženklą, įspėjantį apie dramblius.<br>"123rf.com"
Namibijoje galima išvysti ir kelio ženklą, įspėjantį apie dramblius.<br>"123rf.com"
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 21, 2014, 10:08 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:49 PM

Jei rengiatės į kelionę ir užsienyje ketinate išsinuomoti automobilį, derėtų iš anksto pasidomėti toje šalyje galiojančiais draudimais.

Tai pravartu ne tik vairuotojams: kai kuriais atvejais nemenkos baudos gali grėsti ir keleiviams.

Nuogybės. Tailande tiek vyrams, tiek moterims prie vairo draudžiama sėdėti apnuogintu liemeniu. Tai galioja vairuojant automobilį, autobusą ir netgi garsiuosius „tuk-tuk“ taksi. Nieko neužsimenama tik apie dviratininkus.

Muzika. Kosta Rikoje vairuotojas gali drąsiai išmaukti taurelę ir leistis į kelionę, nes čia galiojanti leistina alkoholio kiekio kraujyje riba – 0,5 promilės. Užtat šioje šalyje griežtai draudžiama automobiliuose garsiai klausytis prie bažnyčių, mokyklų arba ligoninių.

Aparatas. Prancūzijoje vairuotojai privalo automobilio salone turėti alkotesterį. Netgi išsinuomojusiems mašiną siūlomi pigūs vienkartiniai alkoholio tikrintuvai. Tiesa, tikimybė, kad pareigūnai paprašys jį parodyti yra labai menka.

Purvas. Vargas tiems Maskvoje važinėjantiems vairuotojams, šalia kurių namų nėra plovyklos. Mat išlįsti į gatvę purvinu automobiliu draudžiama, o plauti jį gatvėje ar stovėjimo aikštelėje – taip. Bauda už pastarąjį nusižengimą – 2 tūkst. rublių (per 140 litų).

Gestai. Kipre iš esmės uždrausta patraukti rankas nuo važiuojančios mašinos vairo. Jei supykote ant kito eismo dalyvio, geriau jį garsiai iškeikti, tačiau nerodyti jokių gestų. Bauda už tai – 25 eurai.

Piemenys. Pietų Afrikoje vairuotojai privalo užleisti kelią piemenims ir gyvulių varovams, jei šie keliauja su karvių, arklių, kiaulių, stručių ar kitokių gyvūnų banda. Jei sutrukdysi, gali sulaukti maždaug 200 JAV dolerių dydžio baudos.

Keleiviai. Japonijoje pareigūnai tikrai nubaus keleivį, kuris sėdi šalia išgėrusio vairuotojo. Čia netgi blaiviems draudžiama aptaškyti praeivius, jei važiuojama per balas. Mažiausia bauda už tai – 60 dolerių dydžio.

Maistas. Didžiojoje Britanijoje geriau sočiai prisikirsti prieš kelionę, nes čia negalima užkandžiauti vairuojant – nei obuolio, nei sumuštinio.

Numeriai. Filipinų sostinėje Maniloje tam tikru metu draudžiama įvažiuoti į kai kuriuos tankiai gyvenamus rajonus. Tačiau ne visiems vienu metu – tai priklauso nuo automobilio registracijos numerio. Pavyzdžiui, jei jis baigiasi skaičiais 1 arba 2, tai tokia mašina nurodytose vietose negali pasirodyti pirmadieniais nuo 7 iki 19 valandos.

Avys. JAV įvairiausių draudimų – apstu. Pavyzdžiui, Montanos valstijoje automobilio kėbule negalima gabenti vienos avies – jei jau veži, tai mažiausia dvi. O štai Nevados magistralėse draudžiama jodinėti kupranugariais.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.