Visureigį taranavusi ir pabėgusi moteris gavo minimalią bausmę

Ketvirtadienį paaiškėjo, kokia bausmė teko vilnietei Jūratei Kvartūnienei, kuri atsitrenkusi į visureigį ir vos neišstūmusi juo važiavusios moters iš kelio nuvažiavo šalin, apsimesdama, kad nieko neįvyko.

Daugiau nuotraukų (1)

Ilona Staškutė

Apr 24, 2014, 7:27 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:09 PM

Šio įvykio vaizdo įrašas buvo karštai aptarinėjamas kitų vairuotojų, kurie piktinosi ir smerkdami tokį „Ford Fiesta“ vairavusios bėglės elgesį siūlė jai skirti kuo didesnę bausmę.

Už pabėgimą iš avarijos vietos gresia 3-4 tūkst. litų bauda ir teisės vairuoti atėmimas 3-5 metams, tačiau Vilniaus apylinkės teismas J.Kvartūnienei nusprendė skirti pačią švelniausią bausmę.

Nuspręsta, kad ji neteks teisės vairuoti trejus metus ir turės sumokėti 3 tūkst. litų baudą. Švelniausią bausmę teisėja Aiva Survilienė jai skyrė todėl, kad vairuotoja anksčiau nebuvo bausta už kelių eismo taisyklių pažeidimus ir neneigė pasišalinusi iš avarijos vietos.

Nepaisant to, ji teisme negalėjo paaiškinti kodėl nuvažiavo iš avarijos vietos ir nesustojo net supratusi, kad įvykį videoregistratoriumi nufilmavo iš paskos važiavęs vairuotojas.

Vienintelis J.Kvartūnienės pasiteisinimas buvo toks, kad ją esą apakino saulė ir ji per vėlai pamatė priešais važiavusį automobilį. Moteris nesugebėjo atsakyti ir kodėl pati prieš atvykdama apklausai susiremontavo kasko draustą automobilį, ir kodėl apie įvykį nepranešė policijai net po kurio laiko.

Nors J.Kvartūnienės pabėgimas iš avarijos vietos itin papiktino visuomenę, Vilniaus apskrities VPK Kelių policijos valdybos Paieškos poskyrio viršininkas Šarūnas Oleknavičius patvirtino, kad pasitaiko ir gerokai įžūlesnių bėglių.

Daugelis jų net atvykę pasiaiškinti dėl avarijos atkakliai neigia savo kaltę, meluoja, kad jų automobilis buvo pavogtas, ar net atveda kitą žmogų, paprastai asocialų, kuris prisiima kaltę.

Lrytas.lt primena, kad avarija įvyko kovo 10 dieną Vilniuje. T.Narbuto gatve automobiliams leidžiantis nuo Spaudos rūmų Žvėryno link, staiga išniręs „Ford Fiesta“ bandė pralįsti tarp dviejų greta važiuojančių automobilių.

Tačiau J.Kvartūnienės vairuojama „Fiesta“ į šį tarpą netilpo ir šonu trenkėsi į visureigį „Toyota RAV4“. Po smūgio moteris toliau nuvažiavo savo keliais ir nesustojo net pastebėjusi, kad yra filmuojama.

Ją nufilmavęs ir pasivijęs pilietiškas vairuotojas per gaudynes pervažiavo sankryžą degant raudonam šviesoforo signalui, tačiau Š.Olekvavičius patvirtino, kad jam atsakomybė už tai nebus taikoma dėl atliktos būtinosios pilietinės pareigos užfiksuoti nusikaltusį asmenį.

Iš avarijos vietos pasišalinusiai nukentėjusio „Toyota RAV4” vairuotojai taip pat neteks atsakyti, nes ji netrukus paskambino policijai ir pranešė apie įvykį bei pasišalino iš įvykio vietos nesiekdama išvengti atsakomybės.

Tačiau Š.Oleknavičius primygtinai patarė kitiems taip nesielgti ir nesivaikyti pažeidėjo bei nepasišalinti iš avarijos vietos, nes jei nebūtų buvę įrašo, būtų labai sunku įrodyti, kas yra kaltas ir kas apskritai įvyko.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.