Kaune vyko riedžių varžybos

Šeštadienis Kaune, Švenčionių gatvėje riedėjo ne įprasti automobiliai, o keistos, šypseną keliančios savadarbės transporto priemonės. Tai studentų festivalio „RAFES“ dalyviai varžėsi, kas sukūrė įdomesnę ir greitesnę svajonių mašiną.

Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė

May 3, 2014, 3:45 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 8:55 AM

Kaune prasidėjo didžiausias Lietuvoje studentų festivalisRAFES 2014“. Jį jau 34—ąjį kartą rengia Kauno technologijos universitetas (KTU).

Vienas smagiausių festivalio renginių yra „RAFES riedynės“. Jos šiemet surengtos antrąjį kartą. Tai galimybė įgyvendinti vaikystės svajonę — susikurti savadarbį automobilį.

Jaunimas buvo kviečiamas savo rankomis pasidaryti bemotores transporto priemones „riedes“ ir jomis varžytis. Būtent šiandien 6 komandos ir demonstravo savo išmonę bei sugebėjimus.

Iš kitų neįprastų transporto priemonių išsiskyrė vienintelė uždara mašina. Ją pasigamino KTU studentas Rokas Stankus ir Kauno kolegijoje besimokantis Mindaugas Dimšlys.

Vaikinai, pasivadinę „Speed Drop“ komanda pasakojo, kad pirko metalo detales, jas lankstė ir virino.

Savo „bolidą“ jie padengė plastiku ir taip pagamino kabiną. Joje įrengta filmavimo kamera, spidometras, radijo ryšys, rankinis stabdis.

„Reikėjo perversti daug fizikos vadovėlių, kad sugalvotume kaip geriau įveikti vėjo pasipriešinimą. Mums tai pavyko, lekiame maždaug 40 kilometrų per valandą greičiu“, — sakė studentai.

Kitų komandų transporto priemonės atrodė paprastesnės, pagamintos iš plastiko, metalo, medžio plokščių, dviračių ratų ir nudažytos įvairiomis spalvomis. Visose jose privalėjo būti ir stabdžiai.

Kaip su lygiaverčiais varžovais galynėjosi komanda „Žaibas“. Ją sudarė Kauno šv.Pranciškaus vidurinės mokyklos devintokai Vaišvydas Gervė ir Karolis Maklajauskas.

Moksleiviai pasakojo, kad iš faneros ir metalo pagamintą „riedę“ paveldėjo iš vyresnių draugų, ją taisė ir smaginasi riedėdami keliu.

„Smagiausia vairuoti, stengtis išvengti duobių ir pasijusti suaugusiais, nes sėsti už tikrų automobilių vairo dar negalime“, — sakė jaunieji varžybų dalyviai.

Greta jaunimo pasirodė ir patyręs lenktynininkas Rimas Brundza. Vyras pasakojo, kad „Riedynėse“ dalyvavo ir pernai.

„Jaunimas klausia patarimų. Man smagu juos pamokyti, patarti“, — sakė vairavimo asas.

Studentų festivalis „RAFES 2014“ truks iki gegužės 9 dienos. Jaunimas linksminsis įvairiuose renginiuose, vyks aklasis pasimatymas, vestuvės ir didelis uždarymo koncertas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.