Dėl įžūlaus KET pažeidimo telšiškė metus vaikščios pėsčiomis

Telšių policija ketvirtadienį nubaudė jauną miesto gyventoją, kurios įžūlus KET pažeidimas buvo užfiksuotas miestą stebinčiomis vaizdo kameromis.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 15, 2014, 6:23 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 9:51 PM

Kaip pranešė Telšių apskrities VPK, dar gegužės 7d., 7 val. 29 min., šviesoforo reguliuojamoje Respublikos g. ir Muziejaus g. sankryžoje, miesto vaizdo stebėjimo kamera buvo užfiksuotas „Audi A2“ automobilis, kurio vairuotoja sankryžą pervažiavo nesilaikydama Kelių eismo taisyklių reikalavimų. Už tokį pažeidimą, kuris Administracinių teisės pažeidimų kodekse įvardijamas kaip pavojingu ir chuliganišku vairavimu, pažeidėjui paskirta itin griežta nuobauda.

Kaip vėliau išsiaiškino Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus pareigūnai, vaizdo kameros pagalba užfiksuotą automobilį vairavo 1989 metais gimusi Telšių miesto gyventoja G.Z. Gegužės 7-osios rytą, vairuotoja, kirsdama ištisinę liniją ir nerodydama posūkio signalo, apvažiavo sankryžoje prie raudono šviesoforo signalo sustojusį automobilį ir iš eismo juostos, skirtos sukti į kairę, nerodydama posūkio signalo pasuko į dešinę.

Savo veiksmais pilietė sukėlė pavojų eismo saugumui, todėl jos atžvilgiu pradėta administracinė teisena dėl pavojingo ir chuliganiško vairavimo.

Ketvirtadienį policijoje priimtas nutarimas ir pažeidėjai paskirta administracinė nuobauda – 1 tūkst. litų piniginė bauda ir teisės vairuoti transporto priemones atėmimas vieneriems metams.

„Jei eismo dalyvių pažeidimai policijos pareigūnų neužfiksuojami iškart, tai dar nereiškia, kad pavyks išsisukti nuo gresiančios atsakomybės. Visą parą veikiančios vaizdo stebėjimo kameros nesunkiai padeda demaskuoti ir tinkamai nubausti Kelių eismo taisyklių pažeidėjus. Todėl visus vairuotojus kelyje raginu elgtis atsakingai ir saugiai“, – teigia Telšių apskrities VPK Kelių policijos skyriaus viršininkas Dainius Razminas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.