Autobuso vairuotojo iš Rusijos poelgis pašiurpino pasaulį

Krasnojarske trūkus karšto vandens vamzdžiui Vavilovos gatvė virto milžinišku verdančiu geizeriu.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 31, 2014, 1:07 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 8:24 AM

Dauguma vairuotojų turėjo pakankamai proto, kad nevažiuotų link srovės, siekiančios penkiaaukščio namo stogus, tačiau miesto autobuso vairuotojui ši karšta srovė pasirodė visai nebaisi.

Jis nusprendė nesukti iš maršruto ir nuriedėjo tiesiai link srovės, tačiau autobusui privažiavus prie pat atviros šachtos autobusas bemat prisipildė karštų garų, rašo siberiantimes.com.

Dauguma keleivių apdegė rankas ir kojas, keletas vaikų patyrė trečiojo laipsnio nudegimus, o 13 žmonių buvo sužaloti.

Vietinės klinikos atstovė Irina Kočetkova patvirtino, kad dalies nukentėjusių gyvybėms gręsia pavojus.

Viena iš autobuse buvusių keleivių Svetlana Bochaldina pasakojo nesupratusi, kodėl vairuotojas pasuko link srovės. Autobusui užvažiavus verdančio vandens fontaną jis ėmė sunktis į vidu, žmonės nebeturėjo kuo kvėpuotį, bet puolę prie durų suprato, kad jos užrakintos.

“Kažkas atidarė duris ir išstūmė mane lauk. Kritau į verdantį vandenį, bet tada mane pakėlė ir nutempė šalin. Nežinau, kiek visa tai truko, vis dar esu šokiruota”, - pasakojo ji.

Įvykį mačiusi gretimos kavinės padavėja Tatjana sakė, kad žmones iš autobuso išvadavo aplinkiniai, kuo papuola daužę langus. Vairuotojas tuo metu tik lakstė aplinkui susiėmęs už galvos.

Vairuotojas iššoko per priekinį stiklą prieš tai neatidaręs durų. Jo kolegos tikina, kad vairuotojas taip pasielgė norėjęs autobusą apsaugoti nuo karštų garų, tačiau tai neįtikino sužalotų žmonių. Jam gręsia dveji metai kalėjimo.

“Daug žmonių buvo baisiai nudegę, ypač jų kojos. Išbėgau su specialiomis putomis prieš nudegimus jiems padėti. Vienas vaikas… Jo kojos buvo nudegę iki mėsos iki pat kelių”, - prisiminė kavinės šeimininkė Inesa Puzikova.

Šio įvykio vaizdo įrašas sparčiai plinta internete ir nepalieka abejingų. Įvertinti vairuotojo poelgį siūlome ir jums.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook’e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.