Atvertas Biržos tiltas gundo kelių eismo taisyklių pažeidėjus

Gelbstint merdintį Klaipėdos senamiestį leista šešias valandas per dieną važiuoti per Biržos tiltą. Tačiau vairuotojai neretai nepaiso ženklų sukti į dešinę ir dunda toliau Tiltų gatve – per kiekvieną reidą pareigūnai sustabdo dvi – tris dešimtis pažeidėjų. Jiems skirtos piniginės baudos.

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Jul 21, 2014, 5:02 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 8:08 PM

Jeigu pažeidėjų nemažės, gali tekti vėl grįžti prie senos tvarkos: Biržos tiltu kaip ir anksčiau galės važinėti tik viešasis ir specialusis transportas, turistiniai autobusai, motociklai ir motoroleriai.

Važiuoti per Biržos tiltą leista nuo birželio dešimtosios, atsižvelgus į senamiesčio verslininkų aimanas – esą uždarius remontui Pilies tiltą senamiestis visai ištuštėjo, nebeliko kavinių ir parduotuvių lankytojų.

Norint iš šiaurinės miesto dalies pasiekti senamiestį, vairuotojams tekdavo daryti nemažą lankstą Mokyklos gatve, tiltu ir Šilutės plentu. O atsidūrus čia nebėra prasmės grįžti – ranka pasiekiamas pramogų ir prekybos centras „Akropolis“.

Dabar ne piko valandomis kirtus Biržos tiltą dešiniąja kelio puse galima riedėti tik nedidelę atkarpą – iki Turgaus gatvės, o ja išvažiuoti iš senamiesčio per Teatro aikštę ir Žvejų gatvę. Tiltas atviras darbo dienomis nuo 10 iki 16 valandos.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas pabrėžė, kad šis sprendimas galios tik tuomet, jei vairuotojai laikysis eismo taisyklių. Jei jie nepaisys draudimų ir važinės neleistina Tiltų gatvės dalimi, naujoji tvarka bus atšaukta.

Šioje zonoje rengiami policijos pareigūnų reidai, be to, pažeidėjus fiksuoja vaido kameros. Jei viskas eitųsi sklandžiai, neatmetama, kad naujoji transporto eismo tvarka galios ir savaitgaliais, o gal ir rudenį. Kol kas permainos planuojamos iki vasaros pabaigos.

Verslininkai pageidautų, kad į senamiestį Biržos tiltu būtų galima įvažiuoti ir vakarais, bet savivaldybės vadovai baiminasi gyventojų nepasitenkinimo. Jie valdininkus jau daugybę metų atakuoja nesibaigiančiais skundais, kad dėl transporto keliamo triukšmo negali miegoti, o namų sienos skeldėja dėl vibracijos.

Tarp eismo taisyklių pažeidėjų Tiltų gatvėje – nemažai dviratininkų. Jie važiuoja šaligatviu, nors gatvėje yra pažymėta speciali jiems skirta juosta. Dviratininkai aiškina, kad važiuoti akmenimis grįsta gatve jiems nepatogu. Be to, esą kai kurie vairuotojai elgiasi nemandagiai ir nesaugiai, nepalikdami jiems vietos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.