Prie Smiltynės perkėlos – neregėtos automobilių spūstys

Klaipėdoje penktadienio rytą prie naujosios perkėlos į Smiltynę susispietę lengvųjų automobilių vairuotojai ir keleiviai braukė prakaitą ir keiksnojo keltininkus – jie negalėjo nuplaukti į kitą Kuršių marių pusę.

Minijos gatve nusidriekusios automobilių eilės klaipediečiams priminė sovietmetį.<br>V.Gedvilo nuotr.
Minijos gatve nusidriekusios automobilių eilės klaipediečiams priminė sovietmetį.<br>V.Gedvilo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis

Jul 25, 2014, 4:29 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 5:42 PM

Prie perkėlos nusidriekė milžiniškos autotransporto eilės.

Rytą automobilius ir keleivius į Kuršių neriją kėlė tik vienas keltas, tad greitai ėmė tvenktis eilės. Prieš vidurdienį automobilių kolona Minijos gatve jau driekėsi iki pat laivų krovos kompanijos „Bega“, o vėliau beveik atsirėmė į žiedinę sankryžą. Iškilo grėsmė, kad bus sujaukta  eismo sistema – užsikimš uostamiesčio centras.

„Mes čia niekuo dėti – buvome priversti du keltus nukreipti prie Kiaulės Nugaros seklumos, kur vyksta suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo statyba. Karštą dieną į Neringą plūsta poilsiautojai – vienas keltas nespėjo plukdyti automobilių, todėl ir susitvenkė eilės “, – aiškino valstybinės įmonės „Smiltynės perkėla“ direktorius Darius Butvydas.

Du „Smiltynės perkėlos“ keltai į SGD terminalo teritoriją visą naktį plukdė autovežius su cementu – būsimoje prieplaukoje vyko nepertraukiamos technologijos įrenginių betonavimo darbai.

„Statybininkai patikino, kad ryte visi mūsų keltai jau galės dirbti įprastu režimu – plukdyti į Smiltynę lengvuosius automobilius ir keleivius. Tačiau 11 val. žmones ir autotransportą į kitą Kuršių marių krantą galėjome kelti tik vienu keltu“, – pasakojo D.Butvydas.

Po valandos darbą SGD terminale baigė kitas keltas. Šiuo metu visi trys keltai be perstojo kelia į Smiltynę ir automobilius, ir keleivius. Nemažai į Kuršių neriją vykstančių ratuotų poilsiautojų per karščius milžiniškoje eilėje stovėjo kone pusdienį.

Klaipėdiečiai Minijos gatvėje tokias automobilių vilkstines regėjo tik sovietmečiu ir pirmaisiais Lietuvos nepriklausomybės metais, kai žmones į Kuršių neriją plukdydavo senutėliai „Smiltynės perkėlos“ keltai.

D.Butvydas tikisi, kad iki 17 val. automobilių eilės turėtų išnykti: „Automobilius ir keleivius į Smiltynę plukdome be perstojo – tokiais atvejais visi trys keltai dirba nesilaikydami nustatytų grafikų.“

„Smiltynės perkėlą“ keiksnoję automobilininkai greitai sužinojo, kodėl blokuojamas keltų eismas per Kuršių marias. Smalsiausieji, išsiaiškinę, kad SGD terminalą šiandien vėl aplankė premjeras Algirdas Butkevičius, šypsojosi: „Statytojai skuba, nori parodyti, kad ne veltui gauna didžiulius pinigus.“

Uostamiesčio centre jau smagiai šurmuliuojančioje Jūros šventės mugėje po pietų sukinėjosi ir prezidentė Dalia Grybauskaitė. Rytoj vidurdienį Lietuvos karinių jūrų pajėgų laivu išplaukusi iš Klaipėdos uosto į atvirą Baltijos jūrą, šalies vadovė dalyvaus žuvusių jūrininkų pagerbimo ceremonijoje.

Laivų vilkstinei grįžus į uostą, prezidentė tikriausiai norės savo akimis pamatyti, kas nuveikta statant SGD terminalą. Iš karo laivų prieplaukos  statybvietė prie Kiaulės Nugaros salos – ranka pasiekiama.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.