Palangos gyventojai pasijuto įkaitais

J.Basanavičiaus gatvėje Palangoje gyvenantys žmonės pateko į savotiškus spąstus. Nuo 13 valandos iki vidurnakčio šioje gatvėje eismas draudžiamas – tuo metu gyventojai automobiliu negali grįžti namo.

Eismas J.Basanavičiaus gatvėje Palangoje draudžiamas nuo 13 iki 24 val.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Eismas J.Basanavičiaus gatvėje Palangoje draudžiamas nuo 13 iki 24 val.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

2014-07-27 11:40, atnaujinta 2018-02-11 17:08

Neseniai nemalonumų patyrė J.Basanavičiaus gatvėje gyvenamąją vietą deklaravusi 47 metų verslininkė Loreta Biliartienė.

Vieną vakarą ji užsuko į namus, tačiau nenorėdama pažeisti į J.Basanavičiaus gatvę draudžiančio įvažiuoti kelio ženklo automobilį trumpam paliko netoli namų Birutės gatvėje, kurioje automobiliams sustoti yra draudžiama, rašo dienraštis "Lietuvos rytas".

Pažeidimą pastebėję patruliuojantys policijos pareigūnai surašė administracinį protokolą ir moterį nubaudė 50 litų bauda.

L.Biliartienė policininkams aiškino, kad nepažeisdama kelio ženklų reikalavimų ji negali patekti prie savo namų, tačiau pareigūnai liko nepermaldaujami.

„Gyvename kaip rezervate, į kurį galima įvažiuoti tik tam tikromis valandomis“, – piktinosi verslininkė.

Moteris pasakojo, kad policija buvo nubaudusi ir pas ją atvykusį skalbimo mašinos meistrą, kuris atlikęs remonto darbus išvažiavo praėjus vos pusvalandžiui po 13 valandos, kai prasideda kelio ženklo „Eismas draudžiamas“ galiojimas.

Savivaldybės vadovai aiškino, kad nuo 13 val. iki vidurnakčio čia transporto eismas uždraudžiamas, nes J.Basanavičiaus gatvė virsta pėsčiųjų alėja. Tuo metu į ją gali įvažiuoti tik maršrutinis transportas, kuris nevažinėja šia gatve, ir neįgalieji.

Iki 13 valandos čia leidžiama važiuoti bet kokiam transportui: šis laikas yra skirtas atvažiuoti kavines aptarnaujančiam transportui.

Pasak miesto valdžios, iki 13 valandos verslininkai turi spėti apsisukti, o jei kas vėliau pritrūko gėrimų ar maisto, atsinešti rankinėse arba atsivežti karučiu.

Palangos viešosios policijos skyriaus viršininkas Gintautas Pocevičius aiškino, kad toks yra miesto valdžios politinis sprendimas, ir jis nieko negalįs padaryti: „Būtų galima čia pastatyti švelnesnius apribojimus taikantį kelio ženklą „Motorinio transporto eismas draudžiamas“, tačiau tuomet šia gatve galėtų bet kada važinėti ne tik joje gyvenantys, bet ir visi čia dirbantys asmenys bei taksi automobiliai. Galite įsivaizduoti, kokia tuomet čia būtų autostrada.“

Anot jo, policininkai vadovaujasi protingumo kriterijumi ir čia gyvenantiems leidžia privažiuoti prie savo namų. Juo labiau kad gyvenančius J.Basanavičiaus gatvėje galima suskaičiuoti rankų pirštais.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.