Lietuvos kartingo akademijos vaikų laukia dar vienas išbandymas

Artėjantį savaitgalį Lietuvos kartingo akademijos vaikai rinksis į priešpaskutinę sesiją. Nors mokslo metai jau prasidėjo, tačiau vaikų noras lenktyniauti nesumažėjo nė truputį.

Lietuvos kartingo akademijos dalyvis<br>LKA nuotr.
Lietuvos kartingo akademijos dalyvis<br>LKA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 10, 2014, 5:10 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:45 PM

„Labai laukiu“, „noriu lenktyniauti“, „suaugęs būsiu lenktynininkas“ - tai kartingo akademijos studentų žodžiai, rodantys jaunuolių ryžtą toliau tobulinti savo lenktyniavimo įgūdžius.

Šį savaitgalį jų laukia sudėtinga užduotis – vaikai pirmą kartą treniruosis lenktynių startą iš eigos. Jo metu pusę lenktynių rato reikia važiuoti lėtai tvarkingai išsirikiavus poromis pagal tai, kaip lenktynininkai pravažiavo kvalifikacijoje ir tik privažiavus starto-finišo liniją ir teisėjams leidus pradėti lenktynes, sportininkai gali važiuoti maksimaliu tempu.

„Tai ko gero pats sunkiausias uždavinys jauniems lenktynininkams. Pernai kartingo akademijos studentams tai buvo vienas sunkiausiai įvykdomų uždavinių. Manau, šįkart tiek studentams tiek ir dėstytojams taip pat nebus lengva,“ – sako jau antrą sezoną dėstantis Lietuvos kartingo akademijos vaikams lenktynininkas Jonas Gelžinis.

„Lietuvos kartingo čempionate paprastai startas iš eigos būna sunkiausiai įveikiama užduotis būtent jauniausiems sportininkams. Neretai mes turime jį kartoti po keletą kartų. Tačiau tai suprantama, juk tik pradedantys lenktynių karjerą vaikai turi mažai patirties. Dėl to, manau, Lietuvos kartingo akademija daro didelį darbą ne tik mokindama vaikus lenktyniauti, po tokių pamokų jie kur kas saugiau elgsis lenktynių trasoje“, - sako Lietuvos kartingo federacijos prezidentas Ramūnas Savickas.

Kartingo akademijos studentai turės ne tik mokytis lenktynių, bet ir prisimins kelių eismo taisykles. Prasidėjus mokslo metams ir kartingo akademijos dėstytojai primins vaikams elementariausias kelių eismo taisykles, kurių jie mokėsi per ankstesnes sesijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.