Už stovėjimą susimokėjusią panevėžietę nustebino bauda

Susimokėjusi už automobilio stovėjimą panevėžietė kvitą už stiklo paliko šalia kitų senų kvitų. Kontrolieriai tokią netvarką suprato kaip nepagarbą jiems ir išrašė baudą.

Moteris stovėjimo kvitą paliko ant palangės, bet kontrolieriui užkliuvo netvarka.<br>V.Kasinskienės nuotr
Moteris stovėjimo kvitą paliko ant palangės, bet kontrolieriui užkliuvo netvarka.<br>V.Kasinskienės nuotr
Daugiau nuotraukų (1)

Vijolė Kasinskienė (panskliautas.lt)

Oct 11, 2014, 2:30 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 5:54 PM

Jie liko kurti moters aiškinimams, kad taip atsitiko netyčia. Likimo ironija, bet neįgalų vaiką auginanti moteris nubausta lyg ir už nieką jau trečią kartą.

Prisistatė po dešimties minučių

„Mane persekioja kontrolieriai“, – tvirtino į redakciją atėjusi 56 metų Aleksandra Š. Rankose moteris spaudė du kvitus: vieną – iš parkomato pasiimtą kvitą už mašinos stovėjimą, kitą – baudos.

Pastarasis buvo išrašytas praėjus vos dešimčiai minučių po automobilio pastatymo.

Korespondentė nuėjo kartu su moterimi iki Elektros gatvėje stovinčio jos automobilio, šioji pademonstravo, kaip buvo padėjusi kvitą už stiklo.

Šalia mėtėsi dar keturi ankstesni kvitai, tačiau naujasis, ant kurio buvo parašyta, kad už automobilio stovėjimą sumokėta iki 11.10 val., pasak vairuotojos, matėsi aiškiai ir jis buvo padėtas kiek tolėliau negu kiti kvitai.

Pamačiusi baudos lapelį moteris sakė puolusi į ašaras. Ji nesuprato, kaip kontrolieriai jai galėjo skirti baudą, jeigu ji susimokėjo.

Aleksandra Š. iškart skambino „Panevėžio būsto“ dispečerei, tačiau jos aiškinimams ir maldavimams darbuotoja buvusi kurčia.

„Sakiau, kad jiems nuvešiu kvitą, įrodysiu, kad buvau susimokėjusi už stovėjimo vietą. Ji atsakė, kad nieko nereikia vežti, nes viskas užfiksuota, ir atšaukti baudą jie neturi teisės“, – skundėsi panevėžietė.

Per pusę metų – trečia bauda

Tą pačią dieną Aleksandra Š. nuskubėjo į banką sumokėti 20 litų baudos.

Moteris paaiškino, kad ji jau trečią kartą per pusę metų gauna baudą už tą patį. Anksčiau ją kontrolieriai prigąsdino, kad jeigu ji nesumokės baudos tą pačią dieną, kitą jau delspinigiai pradės kapsėti.

Pirmąjį kartą, birželį, Elektros gatvėje automobilį pastačiusi panevėžietė dar nebuvo susipažinusi su naująja mokėjimo parkomatuose Panevėžyje tvarka. Ji ieškojo kontrolieriaus, o jo nesulaukusi paliko automobilį ir išskubėjo į parduotuvę. Grįžus teko mokėti baudą.

Antrąjį kartą automobilį ji buvo palikusi Ukmergės gatvėje. Kadangi kartu su ja buvo jos neįgalus vaikas, ant automobilio ji užklijavo neįgalųjį keleivį rodantį lipduką. Tačiau specialaus ženklo moteris neturėjo, todėl nusprendę, kad bet kas gali užsiklijuoti neįgaliojo lipduką, kontrolieriai jai vėl įpaišė baudą.

Panevėžyje specialaus neįgaliojo ženklo moteris negali gauti, jis turi būti išduotas Šiauliuose, ten, kur ir buvo nustatytas vaiko neįgalumas. Nuvažiuoti į Šiaulius ji tiesiog neturinti laiko ir jėgų.

Reikia sumokėti ir už nepagarbą

Dispečerė, kuriai panevėžietė iš karto skambino pamačiusi baudos lapelį, korespondentei paaiškino, kad klientė savo netvarka už automobilio stiklo parodė nepagarbą kontrolieriams, todėl ir gavo baudą.

„Panevėžio būsto“ bendrovės direktorė Virginija Čiurlienė teigė turinti kontrolierių nufotografuotą panevėžietės automobilį.

„Išvados dvi – arba vairuotoja labai netvarkinga, arba ji negerbia kontrolierių“, – paaiškino V.Čiurlienė.

Tačiau komentuodama nuotrauką V.Čiurlienė tvirtino, kad ant kvito nesimato, iki kurios valandos gali stovėti automobilis. Pasak vadovės, matosi tik informacinis kvito užrašas: „Bilietą padėkite už priekinio stiklo ant prietaisų skydelio, kad būtų lengvai įskaitomi bilieto duomenys.“ Anot direktorės, būtent šį sakinį pirmiausia turėjo perskaityti ir įsisąmoninti pati vairuotoja.

Kontrolierių darytas ir į programą įkeltas nuotraukas direktorė sakė rodanti tik išskirtiniais atvejais, tačiau šį kartą sutiko jį parodyti korespondentei.

Direktorės parodyta įvykio nuotrauka buvo kitokia, nei nubaustoji rodė korespondentei. Išties pro lango stiklą nesimatė datos ir laiko, iki kada automobilis gali stovėti.

Galėjo prašyti ar negalėjo?

V.Čiurlienė sakė, kad jeigu moteris buvo susimokėjusi už stovėjimą, ji galėjo atvykti į „Panevėžio būstą“ prašyti jos nebausti. Ketvirtadieniais čia renkasi keturių žmonių komisija ir sprendžia prašymus.

Tačiau kodėl to klientei nepasakė dispečerė? Į šį klausimą direktorė atsakė paneigdama ką tik pasakytus žodžius.

Dispečerė esą teisingai pasielgusi. Kreipimasis į bendrovės komisiją būtų buvęs tik laiko gaišimas. Esant tokiai situacijai visada baudžiama. Informacijos lapelyje aiškiai parašyta, kaip reikia palikti kvitą už automobilio stiklo, jei neskaitai – tavo bėda.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų