Atitvarus judriose Vilniaus gatvėse niokoja ne tik automobiliai

Pėsčiųjų saugumui judriose gatvėse įrengtus atitvarus niokoja ne tik automobiliai, bet ir kelią pavojingose vietose trumpinantys vilniečiai, rašo "Lietuvos rytas".

Po Tūkstantmečio gatvės viaduku tvora sugadinta dviejose vietose.<br>V.Balkūno nuotr.
Po Tūkstantmečio gatvės viaduku tvora sugadinta dviejose vietose.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

Oct 18, 2014, 7:35 PM, atnaujinta Jan 26, 2018, 6:01 PM

Per trumpą laikotarpį – trijose skirtingose Vilniaus vietose sugadintos tvoros. Vienur kelininkai jas greitai sutaisė, kitur iki šiol žioji skylės.

Pilaitės prospekte, ties Tolminkiemio gatve, nežinomi niokotojai žirklėmis metalui karpyti buvo praardę atitvarą, įrengtą eismo juostas skiriančioje vejoje.

„Kažkas padarė vartelius, nors visai šalia yra reguliuojama sankryža, pėsčiųjų perėjos. Toje vietoje dažniausiai judrią gatvę mėgina kirsti pagyvenę žmonės ir moksleiviai. Jie neapskaičiuoja, kaip greitai automobiliai važiuoja, ir kelia pavojų ne tik sau, bet ir kitiems“, – pasakojo policijos pareigūnai.

Pilaitės prospektu automobiliai važiuoja 60–70 kilometrų per valandą greičiu.

Gautą pranešimą apie praardytą tvorą savivaldybė perdavė kelininkams ir netrukus skylė buvo užtaisyta.

Karoliniškėse, Laisvės prospekte, skylė tvoroje žiojėjo kelias savaites.

Anksčiau toje vietoje judrią gatvę mėgdavo kirsti vietos gyventojai, tai išdavė pramintas takas. Tai buvo pavojinga, todėl kelininkai tarp eismo juostų įrengė atitvarą. Jį kažkas vienoje vietoje išmušė kojomis.

Po Tūkstantmečio gatvės viaduku tvora sugadinta dviejose vietose. Jos niekas netaiso jau mėnesį. Tvorą suniokojo automobiliai, kurių vairuotojai nesugebėjo įveikti posūkio.

Pavojingai pėstieji Laisvės prospektą kerta ir kitoje vietoje. Skubėdami iš Sietyno stotelės į stotelę Pilaitės prospekte, jie kerta net kelias eismo juostas.

Tarp jų buvo prisodinta krūmų, bet pėstieji juos išmindžiojo. Tad artimiausiu metu tvorą ketinama įrengti ir šioje vietoje.

Moderni perėja

Prieš mėnesį Vilniuje pristatyta moderniausia šalyje pėsčiųjų perėja.

Ji įrengta Šeškinėje, šalia Žygimanto Augusto pagrindinės mokyklos, ir joje įdiegtos naujausios šiuolaikinės technologijos. Prie perėjos artėjantys pėstieji užfiksuojami judesio davikliais, kurie radijo ryšiu perduoda informaciją į valdymo blokus.

Įspėjamieji signalai įjungiami akimirksniu abiem kryptimis važiuojančių mašinų vairuotojams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.