Kur Lietuvoje saugiausia ir kur pavojinga? Rezultatai stebina

Saugiausiai mūsų šalies vairuotojai praėjusiais metais galėjo jaustis Šalčininkų rajono keliuose. 2015 metais tūkstančiui gyventojų Šalčininkų rajono savivaldybėje teko tik 0,52 eismo įvykio.

Lietuvoje mažiausia eismo nelaimių įvyksta prie Šalčininkų.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Lietuvoje mažiausia eismo nelaimių įvyksta prie Šalčininkų.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 29, 2016, 4:09 PM, atnaujinta Jun 6, 2017, 2:17 AM

Didžiausia tikimybė patirti eismo įvykį yra šalies didmiesčiuose, kurortiniuose miestuose ir Klaipėdos bei Kauno rajonuose.

Šalčininkų rajone avaringumo rodiklis išskirtinai mažas.

Pavyzdžiui, Molėtų rajone, kur gyvena 13 tūkst. mažiau gyventojų nei Šalčininkų rajono savivaldybėje, avaringumo rodiklis 4,5 karto didesnis.

Plungės rajone, kuriame gyvena tik šiek tiek daugiau gyventojų nei Šalčininkų rajone, 1000 gyventojų tenkančių avarijų praėjusiais metais buvo užfiksuota 6,3 karto daugiau.

Neringos savivaldybė turi 30 tūkst. mažiau nuolatinių gyventojų nei Šalčininkų rajonas, bet eismo įvykių skaičiumi 1000 gyventojų jį lenkia 8,4 karto.

„Avaringumo rodikliai ne visada tiesiogiai proporcingi savivaldybės dydžiui. Pavyzdys – kurortinių miestų savivaldybės.

Štai Neringoje gyvena vos keli tūkstančiai gyventojų, tačiau pagal 1000 gyventojų tenkantį eismo įvykių skaičių Neringa visuomet patenka į avaringiausių savivaldybių dešimtuką. Taip yra ir su Palangos miestu.

Didesnis avarijų skaičius nei kituose panašaus dydžio miestuose fiksuojamas ir Druskininkuose. Automobilių srautas šiuose miestuose išauga dėl į juos atvykstančių turistų ir poilsiautojų“, – kalbėjo tyrimą atlikusios draudimo įmonės „Ergo Insurance“ Transporto priemonių žalų administravimo skyriaus vadovas Raimondas Bieliauskas.

Kita vertus, pavyzdžiui, Molėtų rajone, nors gyventojų skaičiumi jis ir mažesnis už Šalčininkų rajoną, driekiasi beveik pusšimčiu kilometrų daugiau rajoninių kelių, todėl ir patirti avariją yra didesnė tikimybė.

Kas be ko, Molėtų rajone taip pat daug ežerų, vasaros sodybų, nacionalinis parkas, kurie šiltuoju metų laiku sutraukia nemažai gyventojų.

Didžiausia pernai Šalčininkų rajone eismo įvykio metu patirta žala siekė beveik 2,5 tūkstančio eurų, o apskritai didžiausia 2015 metais fiksuota žala Lietuvoje buvo beveik 40 tūkstančių eurų. Ji užfiksuota Vilniuje.

Mažu eismo įvykių skaičiumi 1000 gyventojų pernai taip pat išsiskyrė Kazlų Rūdos (0,64), Pagėgių (0,7), Skuodo (0,77), Vilkaviškio (0,92), Pakruojo (0,98) rajonų savivaldybės.

Tarp avaringiausių – Vilniaus (9,48), Kauno (9), Klaipėdos (5,61) ir Palangos (5,1) miestų savivaldybės. (LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.