Nujautė nelaimę: rusas prie Elektrėnų siautė, kol sukėlė avariją

Antradienį priešpiet Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Elektrėnų policijos komisariatas iš Bendrojo pagalbos centro gavo pranešimą, kad greitkelyje Vilnius-Kaunas-Klaipėda automobilis su Rusijos Federacijos valstybiniais numeriais sukėlė pavojingą situaciją.

Iš įrašo matyti, kad rusas tyčia prispaudė kitą automobilį prie sienelės.<br>Stop kadras.
Iš įrašo matyti, kad rusas tyčia prispaudė kitą automobilį prie sienelės.<br>Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 28, 2016, 12:01 PM, atnaujinta May 27, 2017, 8:29 AM

Skambinęs vairuotojas paaiškino, kad Rusijoje registruotas automobilis pasivijo antrąja eismo juosta vairuojamą jo automobilį „Chrysler 300 C“, kai jis apvažinėjo pirmąja eismo juosta važiavusį vilkiką.

Neva lėtas lietuvis rusą suerzino – jam persirikiavus į pirmąją eismo juostą, nerodydamas įspėjamųjų posūkio signalų automobilio su Rusijos valstybiniais numeriais vairuotojas staigiai persirikiavo į pirmąją eismo juostą ir staigiai stabdė.

Siekdamas išvengti eismo įvykio, automobilio „Chrysler 300 C“ vairuotojas buvo priverstas staigiai stabdyti, sukti į dešinę ir trauktis į kelkraštį.

Netrukus buvo gautas dar vienas pranešimas, kad tame pačiame greitkelyje, ties Elektrėnais, susidūrė du automobiliai.

Kadangi abu vairuotojai nesutarė, kuris kaltas dėl sukelto eismo įvykio, aplinkybėms išsiaiškinti buvo iškviesti patruliuojantys Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Elektrėnų policijos komisariato pareigūnai.

Automobilio „Toyota Land Cruiser“ vairuotojas atvykusiems pareigūnams paaiškino, kad jam važiuojant antrąja eismo juosta, jį dideliu greičiu iš dešinės lenkė Rusijoje registruotas automobilis „MB E-200“, kuris staigiai rikiavosi į antrą eismo juostą, spausdamas jo vairuojamą automobilį prie skiriamosios juostos atitvarų, ir jį kliudė.

Priešingai apie įvykį pasakojo Rusijos pilietis (gimęs 1986 m.), vairavęs automobilį „MB E-200“. Jis aiškino, kad, jam persirikiavus į antrąją eismo juostą, automobilis „Toyota Land Cruiser“ kliudė jo vairuojamą automobilį.

Pareigūnams peržiūrėjus automobilio „Toyota Land Cruiser“ vaizdo registratoriaus įrašą, paaiškėjo teisybė – visgi ruso vairuojamas automobilis, persirikiuodamas iš pirmos eismo juostos į antrąją, kliudė „Toyota“.

Pareigūnams taip pat pavyko išsiaiškinti, kad tai tas pats vairuotojas, kuris prieš keletą minučių automagistralėje sukėlė pavojingą situaciją, priversdamas automobilio „Chrysler 300 C“ vairuotoją išvažiuoti į kelkraštį.

Už pavojingą ir chuliganišką vairavimą, Kelių eismo taisyklių 4, 6, 9, 82.2, 135.4 punktų pažeidimus, taip pat 9, 101 ir 104 punktų pažeidimus automobilio „MB E-200“ vairuotojui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas (Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 1242 str., 127 str.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.