Naujo „Ferrari“ negavęs garsus sportininkas įmonę duos į teismą

Kai išgirstame apie naujausią ribotą superautomobilių seriją, jie dažniausiai jau būna išparduoti. Ką tuomet daryti? Paduoti įmonę į teismą?

„LaFerrari“ kabrioletas skirtas ne visiems.<br>Reuters/Scanpix nuotr
„LaFerrari“ kabrioletas skirtas ne visiems.<br>Reuters/Scanpix nuotr
„LaFerrari“ kabrioletas skirtas ne visiems.<br>Reuters/Scanpix nuotr
„LaFerrari“ kabrioletas skirtas ne visiems.<br>Reuters/Scanpix nuotr
Daugiau nuotraukų (2)

„Lietuvos rytas“

Aug 16, 2016, 1:27 PM, atnaujinta May 15, 2017, 7:37 PM

Kodėl gi ne? Taip nusprendė Prestonas Hennas – vienos didžiausių pasaulyje sendaikčių turgaviečių savininkas, žinomas „Ferrari“ automobilių kolekcininkas, o kadaise – ir lenktynininkas.

P.Hennas Floridos teismui pareiškė ieškinį automobilių gamintojai „Ferrari“, kuriame tvirtina, kad jos atsisakymas parduoti jam retą „LaFerrari Spider“ kenkia jo reputacijai tarp šios markės gerbėjų.

„Ferrari“ pagamins tiktai 499 2017 metų laidos „LaFerrari Spider“ kupė-kabrioletus, o P.Hennas norėjo pateikti išankstinį užsakymą įgaliotam „Ferrari“ automobilių pardavėjui, su kuriuo seniai palaiko ryšius.

Tačiau „Ferrari“ Šiaurės Amerikos vadovybė šiam įgaliotam pardavėjui pranešė, kad „LaFerrari Spider“ nebus parduotas P.Hennui.

Vėliau kompanijos atstovai paaiškino, kad kolekcininkas neatitinka galimam šio automobilio savininkui keliamų reikalavimų.

Tuomet P.Hennas „Ferrari“ aukščiausio lygio vadovams išsiuntė laiškus, kuriuose pareikalavo paaiškinimų.

Be kita ko, jis parašė „Ferrari Chrysler Automobiles“ vadovui Sergio Marchionne ir prie to laiško kaip įnašą pridėjo 1 mln. JAV dolerių čekį. Tačiau ir vėl sulaukė neigiamo atsakymo.

Tuomet P.Hennas nusprendė kreiptis į teismą ir pareikšti ieškinį dėl šmeižto.

Anot jo, „Ferrari“ atsisakymas parduoti automobilį kenkia jo reputacijai, dėl to jis sulaukia pašaipų ir nepagarbos, tai jam užtraukia nešlovę profesiniame gyvenime, taip pat tarp draugų, verslo partnerių ir pažįstamų.

Kiek P.Hennas reikalauja iš „Ferrari“, vis dar neaišku. Žinoma tik tiek, kad tai „75 tūkst. JAV dolerių viršijanti suma“.

Ieškinyje aprašoma jau 60 metų trunkanti P.Henno „meilės „Ferrari“ istorija“, ir jo kolekcija, kurioje, be kita ko, yra ankstesnė „LaFerrari“ versija, taip pat „275 GTB/C 6885 Speciale“, kurį kai kurie ekspertai vadina vertingiausiu automobiliu pasaulyje.

P.Hennas taip pat reikalauja, kad ginčas būtų nagrinėjamas prisiekusiųjų teisme. 

Smūgis Kinijoje

„Ferrari“ sulaukė nemalonumų ir kitame pasaulio krašte. Kinijos valdžia nurodė Italijos sportinių automobilių gamintojai atšaukti 621 automobilį dėl saugos oro pagalvių konstrukcijos defektų.

Apie tai trečiadienį pranešama Kinijos Liaudies Respublikos generalinės kokybės priežiūros, kontrolės ir karantino administracijos (AQSIQ) pranešime.

Bus atšaukiami 2009–2011 m. laikotarpiu pagaminti „Ferrari 458 Italia“ ir „Ferrari California“ modeliai. Kinijos valdžia nurodė gamintojams savo lėšomis pakeisti visus būtinus elementus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.