Girtas prie vairo įkliuvęs verslininkas už grotų siunčiamas daugiau nei metams

Neblaivus prie vairo sėdęs vilnietis turės keliauti už grotų – taip pirmadienį nusprendė Vilniaus miesto apylinkės teismas.

Girtas prie vairo įkliuvęs verslininkas už grotų siunčiamas daugiau nei metams<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Girtas prie vairo įkliuvęs verslininkas už grotų siunčiamas daugiau nei metams<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Girtas prie vairo įkliuvęs verslininkas už grotų siunčiamas daugiau nei metams<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Girtas prie vairo įkliuvęs verslininkas už grotų siunčiamas daugiau nei metams<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 16, 2017, 4:08 PM, atnaujinta Apr 12, 2017, 2:31 AM

Vilnietis verslininkas Sigitas Geneikis taps pirmuoju vairuotoju, kuris po Baudžiamojo kodekso pakeitimo gavo realią laisvės atėmimo bausmę už tai, kad vairavo neblaivus.

Pasivijo reali bausmė

Kaip lrytas.lt patvirtino Vilniaus miesto apylinkės teismo atstovė Rūta Trimailovienė, teisėjas už šį nusikaltimą vyrui skyrė 30 dienų arešto, tačiau kadangi verslininkui nebuvo pasibaigusi galioti lygtinio laisvės atėmimo bausmė už anksčiau padarytą nusikaltimą, jis iš viso už grotų turės praleisti metus ir 20 dienų.

Bausmė turės būti atliekama pataisos namuose. Taip pat jam dviems metams atimta teisė vairuoti.

Įmonei “Graivas“ priklausančio “Volkswagen Passat“, kurį neblaivus įmonės vadovas vairavo, teismas nusprendė nekonfiskuoti.

S.Geneikis teismo sprendimą per 20 dienų gali skųsti.

Prieštaringos reputacijos verslininkas vadovauja ledo ritulio klubui „Perkūnas“ bei medienos ruoša užsiimančiai įmonei „Graivas“. Anksčiau jis buvo teistas už sukčiavimą fiktyvia būsto nuoma bei svetimo turto iššvaistymą.

Už pastarąjį nusikaltimą jam ir buvo skirta 1 metų lygtinio laisvės atėmimo bausmė.

Jei S.Geneikis nebūtų padaręs naujo nusikaltimo, jam nebūtų tekę sėsti už grotų, bet nuo šių metų vairavimas esant didesniam nei 1,5 prom. neblaivumui prilygintas nusikaltimui, už kurį taikoma baudžiamoji atsakomybė.

Įkliuvo per Naujuosius

30 metų amžiaus vyras pareigūnams įkliuvo pačią pirmąją Naujųjų metų dieną, 4 val. 05 min.  Pareigūnams sustabdžius S.Geneikį Vilniuje, atokioje Žaliųjų Ežerų gatvėje, vyras į alkotesterį įpūtė daugiau nei 1,5 prom.

Dėl duomenų tikslumo, jis buvo nuvežtas ir kraujo tyrimui, pagal kurį buvo patvirtinta, kad vairuotojo kraujyje – net 2,02 promilės.

S.Geneikis – ne vienintelis vairuotojas, dėl neblaivumo sulaukęs baudžiamosios atsakomybės. Tačiau vos daugiau nei dvi savaites galiojanti naujovė kol kas sulaukė labai skirtingų interpretacijų.

Sausio 11-ają Vilniuje nuteistas 50 metų amžiaus apsaugininkas Grigorijus Dauda, pareigūnams neblaivus įkliuvęs sausio 2 dieną.

Jis neneigė vartojęs alkoholį, o į policijos pareigūnų alkoholio matuoklį vyras įpūtė 2,58 prom. Pusamžis vairuotojas tuomet buvo pristatytas į Vilniaus priklausomybės ligų centrą, kur iš jo buvo paimta kraujo. Neblaivaus vairuotojo kraujyje buvo rasta dar daugiau, 2,73 prom. etilo alkoholio. 

Teismas priėmė sprendimą valstybės nuosavybėn konfiskuoti šeimos automobilį „Renault Megane“, paskyrė vyrui 2824,50 eurų baudą, ją sumažinęs iki 1 tūkst. 883 eurų, ir atėmė teisę vairuoti dvejus metus.

Tačiau neblaivus vairuotojas iš Kauno rado galimybę išsisukti. 25 metų kaunietis Artūras Kuršentaitis sausio 1-osios paryčiais Kaune, Žemaičių plente, vairuodamas savo „Volkswagen Passat“, rėžėsi į stulpą ir jį smarkiai apgadino. Jaunam vyrui buvo nustatytas vidutinis girtumo laipsnis (1,97 promilės).

Tačiau jis išsisuko negavęs jokios baudos, nes buvo atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal tetos Odetos Balandaitės laidavimą. Vienintelė jam tekusi bausmė – teisės vairuoti atėmimas dviems metams.

Iki 2017 metų už vairavimą turint 1,5 ir daugiau promilių kraujyje buvo skiriama 579-868 eurų bauda ir atimama teisė vairuoti 2-3 metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.