Paryžiaus valdžia nusprendė, kaip ateityje atrodys miesto transportas

Paryžiaus merija ir „Renault“ pristatė savo ateities planus, kuriais bus siekiama užtikrinti geresnį Paryžiaus ir jį supančio Il de Franso regiono gyventojų ir svečių mobilumą.

Nuo 2018 metų rugsėjo „Renault“ pradės siūlyti komercinio mobilumo paslaugas Paryžiaus ir Il de Franso regiono gyventojams ir svečiams.<br> Gamintojo nuotr.
Nuo 2018 metų rugsėjo „Renault“ pradės siūlyti komercinio mobilumo paslaugas Paryžiaus ir Il de Franso regiono gyventojams ir svečiams.<br> Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 11, 2018, 4:54 PM, atnaujinta Jul 11, 2018, 4:55 PM

Metropolijos ir elektromobilių gamintojo bendradarbiavimas patvirtina bendrą ateities mobilumo viziją, kuri yra turėti leisti geriau pasirūpinti gyventojų sveikata, klimato kaita, patogesnėmis kelionėmis, transporto prieinamumu ir jo ekonominiu patrauklumu.   

Šių tikslų bus siekiama trumpalaikiais ir ilgalaikiais etapais, kuriant išplėtotą savivaldžių elektromobilių tinklą.

Pirmajame etape „Renault“ nuo 2018 metų rugsėjo pradės siūlyti komercinio mobilumo paslaugas Paryžiaus ir Il de Franso regiono gyventojams ir svečiams.

Tam bus naudojami prancūzų gamintojo elektromobiliai „Zoe“, „Twizy“, „Kangoo Z.E.“ ir „Master Z.E.“. Numatyta, kad iki 2019 metų pabaigos parke bus 2000 elektromobilių.

Antrajame etape Paryžiaus merija ir „Renault“ ketina suburti atvirą darbo grupę, kuri apjungs didžiausių miestų atstovus ir kompanijas.   

Grupės tikslas bus bendrai priimami sprendimai, keisiantys mobilumo paslaugas miestuose.

Ši globali tvaraus mobilumo iniciatyva turėtų tapti erdve diskusijoms, dalijimuisi patirtimi, bandymams ir naujų mobilumo paslaugų proveržiui, kurios turi pateisinti miestiečių lūkesčius ir poreikius.

Iniciatyva remsis ir jungiančio maždaug šimtą pasaulio miestų C40 tinklo patirtimi, kuriam vadovauja Paryžiaus merė Anne Hidalgo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?