Vairuotojai Kaune pasijuto ženklų įkaitais: pažeidimų – tūkstančiai

Vasarą kauniečiai susiduria su problema, kur nepažeidžiant kelio ženklų palikti automobilius atvykus prie paplūdimio, ligoninių ar kitų lankomų objektų. Tokie pažeidėjai baudžiami, bet jiems žadama ir gerų permainų.

Prie Lampėdžio ežero mašinas poilsiautojai stato ir ten, kur to daryti negalima.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Prie Lampėdžio ežero mašinas poilsiautojai stato ir ten, kur to daryti negalima.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 16, 2018, 7:23 PM

Prie Lampėdžio ežero, automobiliai paliekami ten, kur kelio ženklai tai daryti draudžia.

Mieste yra ir daugiau vietų, kur gyventojai metų metais kenčia dėl to, kad prie jų namų draudžiamose vietose nuolat statomi automobiliai.

Viešosios tvarkos darbuotojai per šiuos metus užfiksavo tūkstančius tokių pažeidėjų. Savivaldybės administracijos atstovai žada – kai kur vietų automobiliams statyti padaugės.

Pasigenda realių pokyčių

Mėgstamiausia kauniečių vasaros poilsio vieta yra Lampėdžio ežeras. Kone kasdien tūkstančiai žmonių ilsisi čia esančiame oficialiame miesto paplūdimyje. Tačiau vietų, kur palikti automobilius, stinga.

Todėl gyventojai juos stato ir ten, kur tai daryti draudžia kelio ženklai.

„Ilsėtis atvykome su mažu vaiku. Dėl to reikia turėti daug daiktų ir viešuoju transportu keliauti sudėtinga. Kitos išeities, kaip tik keliauti savo automobiliu, nėra. Visiems automobiliams stinga vietų, todėl esame priversti nusižengti. Jau pribrendo būtinybė šioje vietoje keisti automobilių stovėjimo tvarką“, – sakė prie Lampėdžio atvykęs kaunietis Andrius.

Problema ir prie ligoninių

Automobiliai draudžiamose vietose nuolat statomi ir prie miesto ligoninių. Viena tokių – Hipodromo gatvė Šančiuose. Ji yra greta Respublikinės Kauno ligoninės.

Šioje gatvėje gyvenantis Mindaugas Jankauskas pasakojo, kad į ligoninę atvykę žmonės taip pat neranda kur palikti automobilių, todėl juos stato Hipodromo gatvėje.

„Čia yra įrengti kelio ženklai, kad palikti automobilius draudžiama, tačiau vairuotojai juos palieka ne tik gatvėje, bet dar ir užvažiuoja ant šaligatvio.

Mums sunku išeiti ar automobiliu išvažiuoti iš kiemo. Taip pat dėl ant šaligatvio statomų automobilių nesaugu ir pėstiesiems. Ši problema egzistuoja ne vienus metus“, – sakė kaunietis.

Panašių problemų kyla ir prie Kauno klinikų. Čia taip pat stinga automobilių stovėjimo vietų, todėl jie paliekami nepaisant draudžiamųjų kelio ženklų. Viena tokių vietų – Klonio gatvė.

Šioje gatvėje gyvenantis Darius Vainiūnas sakė, kad pats įspėja vairuotojus, jog jie nepaliktų automobilių prie jo namo tvoros.

„Tačiau žmonės teisinasi, kad juos palieka tik trumpam, kad atvežė ligonius ir juos reikia prie ligoninės privežti kuo arčiau.

Dėl to, kad automobilių statymo vietų stinga, kenčiame ir mes, gyventojai, ir į ligoninę atvykstantys žmonės“, – sakė kaunietis.

Vietų kai kur padaugės

Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Vilius Šiliauskas sakė, kad situacija dėl automobilių stovėjimo keliose miesto vietose pasikeis.

Kitais metais planuojama pradėti Lampėdžio paplūdimio rekonstrukciją. Po jos greta atsiras ir kur kas daugiau vietų automobiliams.

„Kauno klinikos baigia rengti kelių aukštų 300–400 vietų garažo projektą.

Netrukus pradės ieškoti, kad atliks darbus. Garažą numatoma statyti Sukilėlių prospekte. Permainų dėl automobilių stovėjimo prie Respublikinės Kauno ligoninės kol kas nenumatyta“, – sakė V.Šiliauskas.

Užfiksavo per 6 tūkstančius pažeidimų

Rimantas Vilimas

Kauno savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Prevencijos poskyrio vedėjas

„Dažniausiai draudžiamųjų kelio ženklų galiojimo vietose automobiliai paliekami miesto centre ir senamiestyje: Karaliaus Mindaugo prospekte, K.Donelaičio, L.Sapiegos, Nemuno, M.Daukšos, V.Putvinskio gatvėse.

Taip pat dažnai fiksuojami pažeidimai ir gatvėse aplink Kauno klinikas, prie Kauno klinikinės ligoninės Jotvingių gatvėje, prie Respublikinės Kauno ligoninės Hipodromo gatvėje. Prie gydymo įstaigų viešosios tvarkos specialistai dažniausiai vyksta gavus nusiskundimų iš gyventojų arba medikų, nes prie ligoninės negali privažiuoti greitosios medicinos pagalbos automobiliai.

Prie miesto paplūdimių pažeidėjų ieškoma organizuojant prevencinius reidus ir atliekant nuolatinius patikrinimus.

Šiais metais Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai užfiksavo 6085 tokios rūšies nusižengimus. Pažeidėjai būna įspėjami, jei dar tik bando palikti automobilį draudžiamoje vietoje, bet viešosios tvarkos darbuotojai tai pastebi ir užkerta kelią nusižengimui.

Už transporto priemonės statymą draudžiamųjų kelio ženklų galiojimo vietose vairuotojams gali būti skirta bauda nuo 30 iki 90 eurų.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.