Ministras Eimutis Misiūnas prisipažino viršijęs greitį: paklausė, kiek važiuoja

Dviratį ar automobilį lietuviai vis dažniau keičia į paspirtuką. Juos renkasi ir paprasti žmonės, ir ministrai. Nuo pirkimo jų neatbaido ir nemenka, kelis šimtus ar daugiau nei tūkstantį siekianti kaina. 

Eimutis Misiūnas<br>T.Bauro nuotr.
Eimutis Misiūnas<br>T.Bauro nuotr.
Eimutis Misiūnas<br>T.Bauro nuotr.
Eimutis Misiūnas<br>T.Bauro nuotr.
Eimutis Misiūnas<br>T.Bauro nuotr.
Eimutis Misiūnas<br>T.Bauro nuotr.
Eimutis Misiūnas<br>T.Bauro nuotr.
Eimutis Misiūnas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Aug 20, 2018, 4:03 PM, atnaujinta Aug 20, 2018, 4:27 PM

Prekybininkai sako, kad lyginant su pernai, paspirtukų populiarumas išaugo kelis kartus. Jais važinėjantys ministrai tikina, kad taip ir patogiau, ir greičiau. 

Bet paspirtuko vairavimas neatleidžia nuo būtinybės laikytis Kelių eismo taisyklių.

Patikrino greitį

Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas važinėja ministerijai priklausančiu elektriniu paspirtuku. Jis teigia, kad vasarą tai – geriausia ir dažnai už automobilį greitesnė transporto priemonė.

„Nėra spidometro, sunku pasakyti. Važiavau čia Gedimino prospektu žemyn, link Katedros, ir važiavo pažįstamas su automobiliu, tai paklausiau kokiu greičiu važiuoju, nes jau visas greitis buvo. 

Sakė, 35 km/val. buvo, tai nuo kalno važiuojant. Lygiu keliu irgi važiuoja apie 30 kilometrų“, – sakė E.Misiūnas ir taip išsidavė padaręs KET pažeidimą.

Gedimino pr. dalyje nuo Vyriausybės rūmų iki Katedros galioja Gyvenamosios zonos ženklas, kuris reiškia, kad greitis ribojamas iki 20 km/val. Tai galioja ir automobilių, ir dviračių vairuotojams, o paspirtukininkams taip pat nenumatyta išimčių, tad ministras ir jo greitį tikrinęs draugas viršijo greitį apie 15 km/val.

Elektriniai paspirtukai apskritai neturėtų važiuoti didesniu, nei 25 km/val. greičiu. Greitesniems įrenginiams reikalingi pareigūnų jau ne kartą vardyti dalykai – registracija, galiojanti techninė apžiūra, o vairuotojas turi turėti pažymėjimą bei važiuoti su šalmu.

Važinėja daugybė

Paspirtuku lekiantį į darbo susitikimus galima išvysti ir aplinkos ministrą Kęstutį Navicką. 

„Patogi ji, gerokai patogesnė. Gali važiuoti su kostiumu ir greičio prasme, ji gerokai greitesnė. Aš nuvažiuoju greičiau nei tarnybiniu automobiliu iki Seimo“, – naują transporto priemonę gyrė K.Navickas.

Paspirtukus pamėgo ir gyventojai. Geidžiamiausi – elektriniai. Juos parduodantis verslininkas Robertas Jasiulevičius teigia, kad žmonių neatbaido kartais ir daugiau nei tūkstantį eurų siekianti kaina. 

„Matyt ta automobilių pramonė pereina ant elektros, ir kitos transporto priemonės pereina ant elektros. Ir mieste daugiau paspirtukų, ir pas mus ateina žmonės, labai domisi, labai klausia“, – sakė jis ir patvirtino, kad šįmet susidomėjimas gali būti išaugęs net 10 kartų.

Žmonės plūsta ir į nuomos punktą Vingio parke. 

„Žmonės važiuoja, daug kas važiuoja ir prieš pirkdami, nors jų pirkti Lietuvoj nelabai yra, visus išpirko jau. Laukia visi partijos, o ji vis neatvažiuoja į Lietuvą“, – pastebėjo paspirtukus nuomojantis Mantas Beskolovas.

Pasak pareigūnų, avarijų, kai nukenčia paspirtukais ar dviračiais važiuojantys žmonės, nėra daug, tačiau vis dažniau susižeidžia vaikai. 

„Analizuodami eismo įvykių statistiką, pastebime, kad eismo įvykiuose vis dažniau nukenčia vaikai. Šiemet vairuojantys nepilnamečiai sudaro didelę dalį“, – patvirtino Lietuvos kelių policijos atstovė Marija Kazanovič.

Policijos pareigūnai primena, jei elektrinis paspirtukas gali važiuoti didesniu nei 25 kilometrų per valandą greičiu, jį reikėtų užregistruoti. Jis priskiriamas mopedų kategorijai, todėl vairuotojams privalu segėti šalmą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.