Vaizdas ant naujo dviračių tako papiktino vilnietį: kaip praslysta tokie dalykai?

Šalia Laisvės prospekto važiuojantys dviratininkai jau kelias dienas stebisi: kodėl savivaldybei neužkliūva toks kelininkų darbo brokas?

Lopas ant dviračių tako Laisvės prospekte atsirado prieš kelias dienas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lopas ant dviračių tako Laisvės prospekte atsirado prieš kelias dienas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 28, 2018, 1:46 PM

Nutiesė dviračių taką, jame atsirado įgriuva. Rodos, nieko baisaus, nors tai reiškia, kad pagrindas buvo paklotas netinkamai. Liūdniau, kad užtaisę įgriuvą kelininkai raudoną dviračių tako asfaltą papuošė juodu lopu.

„Man gėda, kad gyvenu mieste, kur savivaldybės tarnautojams praslysta pro akis tokie dalykai. Jeigu jūsų siekis – ne vien kiekybė, bet ir kokybė, manau, suprasite mano pastabas ir sutvarkysite“, – socialiniame tinkle rėžė vienas dviratininkas.

Vilniečiui akį rėžia ne tiktai lopas. Kol kas jis važiuoti dviračiu netrukdo. Tačiau po kiek laiko gruntas po lopu būtinai nusės ir atsiras duobė.

Dviratininkas pastebėjo ir kitų negerovių. Nutiesus dviračių taką aplinka liko apšnerkšta, visur pilna smėlio.

Užlopius taką buvo sugadintas ir jo žymėjimas. Be to, žymėdami tą vietą kelininkai ant tako užpurškė ikso ženklą, bet užtaisę įgriuvą jo taip ir nenuvalė.

„Kelias kaip ir naujas, bet atrodo labai neprofesionaliai nutiestas“, – liūdnai konstatavo vilnietis.

Lopyti ką tik paklotą asfaltą Vilniuje – ne naujiena. Vasarą suremontavus Vytauto gatvę jau po kelių dienų joje taip pat atsirado lopas.

Pasirodo, pirmas lopas Vytauto gatvėje atsirado savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ iniciatyva.

Šios įmonės Miesto eismo organizavimo departamento vadovas Aleksejus Apanovičius pasakojo, kad atnaujinant gatvę kartu su senąja danga buvo freza išgremžti ir transporto jutikliai – vadinamosios indukcinės kilpos.

Kad jų nebėra, apsižiūrėta tik išasfaltavus gatvę. Tad tuos jutiklius teko iš naujo sumontuoti, kad būtų užtikrintas transporto srautų fiksavimas gatvėje, tinkamas eismo reguliavimas ir valdymas.

Prieš tai beveik 700 metrų ilgio Vytauto gatvės atkarpoje bendrovės „Grinda“ darbuotojai 3 naktis vargo, kol paklojo naują ištisinio asfalto dangą. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.