Tūkstančiai prieš skrydį padaro vieną klaidą – galite net būti išmestas iš lėktuvo

Kelionės lėktuvais yra pakankamai malonus dalykas – galite grožėtis pasauliu visai kitu kampu. Tačiau daugybė žmonių prieš kildami į naują kelionę vis tiek padaro vieną labai prastą sprendimą, kuris gali sukelti skausmą, traumas ar net paskatinti įgulą jus išlaipinti.

Verčiau per skrydį apsieiti be migdomųjų arba bent palaukti iki kol lėktuvas pakils.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Verčiau per skrydį apsieiti be migdomųjų arba bent palaukti iki kol lėktuvas pakils.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Verčiau per skrydį apsieiti be migdomųjų arba bent palaukti iki kol lėktuvas pakils.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Verčiau per skrydį apsieiti be migdomųjų arba bent palaukti iki kol lėktuvas pakils.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Verčiau per skrydį apsieiti be migdomųjų arba bent palaukti iki kol lėktuvas pakils.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Verčiau per skrydį apsieiti be migdomųjų arba bent palaukti iki kol lėktuvas pakils.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 8, 2018, 10:57 AM, atnaujinta Nov 8, 2018, 10:58 AM

Ilgi skrydžiai lėktuvu iš tiesų nėra tokie blogi, kaip daugelis įsivaizduoja. Taip, vietos lėktuve nėra daug, nebent ryšitės pirkti verslo klasės bilietus, maistas nėra pats geriausias, o ir keleiviai dažnai būna triukšmingi. Tačiau atsipalaiduoti tikrai galima, tačiau kai kurie žmonės nori atsipalaiduoti anksčiau nei reikėtų ir išgeria migdomųjų. 

Tai gali sukelti keletą problemų – nuo skausmo ir traumų, iki išlaipinimo iš lėktuvo.

Lėktuvui kylant slėgis kabinoje krenta. Skrydžio metu palaikomas toks slėgis, koks įprastai būna maždaug 2,4 km aukštyje, tačiau problema tame, kad jis iki tokio lygio nukrenta per kelias minutes. Susidaręs slėgių skirtumas vidinėje ir išorinėje ausyje būgneliuose gali sukelti diskomfortą, tačiau žmonės natūraliai žino kaip su tuo kovoti – reikia ryti seiles. 

Ryjant atsiveria ausies trimitas, leidžiantis slėgį vidinėje ausyje suvienodinti su slėgiu lėktuvo salone. Kaip jau tikriausiai įsivaizduojate, per anksti užmigę keleiviai ryti negali, todėl gali patirti skausmą ir net susižaloti ausies trimitą.

Dar daugiau – yra pasitaikę atvejų, kuomet žmonės užmiega neprisisegę diržų arba juos atsisega vos užgesus perspėjimo signalui. Prasidėjusi turbulencija gali sužeisti. Galiausiai, prieš lėktuvui kylat reikėtų išklausyti saugumo instruktažą, net jei manote, kad jį girdėjote daugybę kartų. Tyrimai rodo, kad daugelis keleivių gerai neįsiklauso į instrukcijas ir jų nežino.

Bet yra ir daugiau priežasčių prieš skrydį neišgerti migdomųjų. Stephenas Bennettas su šeima praėjusį spalį iš Kanados keliavo į Kubą. Lėktuvas trumpam nusileido Toronte, kaip ir buvo planuota, o Bennettas pasinaudojo ta proga išgerti migdomųjų tabletę. Vyras vis dar gydosi po insulto, todėl jam keliauti tiesiog lengviau, kai jis miega. 

Tačiau greitai „WestJet“ oro linijų darbuotojai vyrą pažadino ir informavo jį, kad jam iškviesti medikai ir jis bus išlaipintas. Bennettas vis tvirtino, kad jam viskas gerai ir jis tik išgėrė migdomųjų. Medikai taip pat patvirtino nieko įtartino nepastebėję, tačiau oro linijos atsisakė vyrą priimti atgal į lėktuvą. Bennettas net parašė elektroninį laišką savo gydytojui, kuris atrašė su detaliu paaiškinimu, kas vyksta, tačiau sprendimas buvo galutinis.

Bennettui teko ieškoti kitų būdų nuvykti į Kubą, pora atostogų dienų buvo prarastos. Vyras teigia, jog reikalaus kompensacijos, tačiau „WestJet“ teigia, kad sprendimas buvo priimtas remiantis vidinėmis oro linijų taisyklėmis. Vyras atrodė apsvaigęs, jį buvo sunku pažadinti, o tokių keleivių oro linijos nepageidauja ir netgi juos laiko rizikingais. 

Dar daugiau – įgula tuomet įtarė, kad vyras išgėrė kažko daugiau nei vien migdomųjų.

Todėl reikėtų būti atidiems ir migdomųjų tabletę, jei ji neišvengiama, rinktis tik tuomet, kai visos procedūros jau yra užbaigtos ir lėktuvas pasiekė savo įprastą skrydžio aukštį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.