Žinoma verslininkė patyrė didžiulę gėdą dėl juokingo kuriozo

Žinomo verslininkės atvaizdą ant autobuso užfiksavusi veidų atpažinimo sistema Kinijoje ją palaikė piktybine eismo taisyklių pažeidėja.

Dong Mingzhu veidas pateko ir į ekraną, kuriame rodomi pažeidėjų veidai su nepilnais vardais ir pavardėmis. <br> Ekrano nuotr.
Dong Mingzhu veidas pateko ir į ekraną, kuriame rodomi pažeidėjų veidai su nepilnais vardais ir pavardėmis. <br> Ekrano nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 2, 2018, 10:50 AM

Vietos policija pripažino klaidą ir atnaujino įrangą, todėl esą ateityje tokie nesusipratimai neturėtų pasikartoti. 

Kaip rašo abacusnews.com, veidų atpažinimo sistema Kinijos miestuose naudojama gana plačiai. 

Tarp kitų funkcijų iš jos gauti duomenys leidžia užfiksuoti pėsčiuosius, kurie kerta gatvę draudžiamoje vietoje ir skirti jiems baudas. 

Nuotrauka ant autobuso

Visgi automatinė įranga ne visuomet veikia taip, kaip sumanė jos kūrėjai.

Šalies rytuose esančio Nimbu mieste prie vienos iš sankryžų pakabintame didžiuliame ekrane, kuriame skelbiami prasižengusių piliečių nepilni vardai ir pavardės netikėtai pasirodė žinomos verslininkės Dong Mingzhu veidas. 

Kartu su jos nuotrauka pasirodė prierašas, kad moteris pažeidė taisykles – ėjo per perėją degant draudžiamam šviesoforo signalui.

Iš tiesų D. Mingzhu toje vietoje apskritai nebuvo. Kameros užfiksavo ne pačią verslininkę, o jos nuotrauką, kuri buvo panaudota reklamoje, priklijuotoje ant sankryžą kirtusio maršrutinio autobuso. 

Ši kuriozinė situacija sukėlė nemažą triukšmą kinų socialiniuose tinkluose. Žmonės šaipėsi iš sistemos, kuria taip didžiavosi valdžios atstovai, galimybių. 

„Kas ta moteris, kuri važiuoja įsikibusi į autobusą? Tai labai pavojinga!“ – juokėsi vienas iš internautų. 

Pripažino klaidą

Ningbu kelių policija vėliau paskelbė pranešimą, kuriame pripažino veidų atpažinimo sistemos klaidą ir patikino, kad įrašas apie netikrą pažeidimą buvo ištrintas iš sistemos. 

Pareigūnai taip pat tvirtino, kad įranga buvo atnaujinta, todėl ateityje tokie nesusipratimai nepasikartos. 

Kinijos miestuose pastaraisiais metais veidų atpažinimo sistema pėsčiųjų kontrolei naudojama vis plačiau. 

Pavyzdžiui, Šendženo mieste per 10 mėnesių vienoje sankryžoje esančiame ekrane buvo paskelbti 14 tūkst. žmonių vardai ir pavardės. 

Ningbu miesto savivaldos atstovai skelbė, kad šešiose sankryžose įrengtos vaidų atpažinimo sistemos birželio mėnesį užfiksavo 7800 tūkst. pėsčiųjų ir dviratininkų, kurie gatvę kirto degant raudonam šviesoforo signalui. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.