Kelionių į Nidą nebus ir šįmet

Atostogaujantys pajūryje antrą vasarą negalės patirti malonumo iš Klaipėdos katamaranu nuplaukti iki Juodkrantės ar Nidos.

Katamaranas „Smiltynė“ į Nidą ir atgal plukdė poilsiautojus 4 sezonus.
Katamaranas „Smiltynė“ į Nidą ir atgal plukdė poilsiautojus 4 sezonus.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 11, 2019, 1:41 PM

Poilsiautojus džiuginęs katamaranas „Smiltynė“ pernai buvo parduotas, o jį pakeisiančio laivo iki šio vasaros sezono, kaip ir pernai, nebus.

Bendrovės „Smiltynės perkėla“ vadovai guodžia, kad kitąmet jau tikrai populiarios kelionės bus atnaujintos didesniu ir patogesniu laivu.

Teigiama, kad konkursas dėl naujojo katamarano statybos buvo paskelbtas rudenį, bet statytojai užsiprašė pernelyg didelę kainą. Taip esą nutiko todėl, kad buvo suteiktas trumpas statybos laikas – tik 7 mėnesiai.

Patikslinus sąlygas teks skelbti dar vieną viešojo pirkimo konkursą.

„Smiltynė“ plukdė žmones Kuršių mariose ketverius metus nuo 2014 iki 2017-ųjų. Greitaeigis laivas plaukiodavo nuo birželio pradžios iki rugsėjo.

Kelionė iš Klaipėdos į Nidą su sustojimu Juodkrantėje trukdavo dvi valandas dešimt minučių, bilieto kaina buvo 12 eurų. Katamaranas pirmyn ir atgal plaukdavo du kartus per dieną.

Vienu metu „Smiltynėje“ tilpdavo 72 žmonės ir 43 dviračiai. Dviračiai buvo plukdomi nemokamai.

Pernai prieš pat vasaros sezoną išgirsta netikėta žinia, kad „Smiltynės“ nebebus, išmušė iš vėžių kai kuriuos turizmo organizatorius – mat jie jau buvo sutarę dėl kelionių su užsienio turistų grupėmis.

Vokiečiai buvo pamėgę atstumą Klaipėda–Nida įveikti dviračiais, o atgal grįžti katamaranu.

Žinia, kad katamarano nebus ir šiais metais, nemaloniai nustebino ir Klaipėdos bei Neringos savivaldybių vadovus, skatinančius ekologišką turizmą.

Jiems keista, kad palankaus pasiūlymo už „Smiltynę“ iš pirkėjų sulaukusi valstybinė įmonė „Smiltynės perkėla“ galvojo tik apie pelną ir elgėsi socialiai neatsakingai. Ji pardavė laivą per daug nesukdama galvos, kuo ir kaip jį pakeis.

Bendrovės atstovai aiškino, kad katamaras senokas – „Smiltynė“ pastatyta beveik prieš dvidešimt metų, be to, į jį nebetilpdavo visi, norintys keliauti.

Naujasis laivas bus patogesnis, didesnis ir talpesnis – jame tilps trigubai daugiau keleivių, daugiau jų kelionės metu galės mėgautis apylinkių panorama nuo atviro denio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.