Vairuotojams Didžiojoje Britanijoje – ypač griežta taisyklė: 100 svarų bauda lauks ir nepažeidus KET

Nauja bauda vairuotojams Didžiojoje Britanijoje atsirado po to, kai vieno regiono taryba išsiaiškino, kad du trečdaliai gyventojų keliuose jaučiasi nesaugiai ir nori ko nors daugiau, kad juos apsaugotų.

D.Britanijoje, Bradforde, vairuotojams teks atsakyti ir už pažeidimus, nesusijusius su Kelių eismo taisyklėmis.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
D.Britanijoje, Bradforde, vairuotojams teks atsakyti ir už pažeidimus, nesusijusius su Kelių eismo taisyklėmis.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 15, 2019, 3:21 PM, atnaujinta Mar 15, 2019, 3:27 PM

Todėl Bradfordo regiono taryba išleido Viešosios erdvės apsaugos įsakymą (angl. PSPO), pagal kurį ir vietiniai vairuotojai, ir atvykėliai bus baudžiami 100 svarų (apie 117,4 eurų) bauda už „antisocialų automobilio naudojimą“, rašo mirror.co.uk.

Tai reiškia, kad bauda galės būti skiriama už bet ką, kas prieštarauja gero elgesio normoms, pvz. muzikos klausymas dideliu garsu, rėkimas per langą, keiksmai, seksualinio pobūdžio komentarų laidymas, ratų prasukimas („burn-out'ai“) ir kitoks visuomenės pasipiktinimą keliantis elgesys.

Reguliavimo ir skundų komiteto nariai praėjusią savaitę nusprendė, kad numatyti PSPO pakeitimai galios visoje Bradfordo apylinkėje. Vėliau gali būti, kad jo pavysdžiu paseks ir kiti Jungtinės Karalystės miestai.

PSPO yra tvarka, kuri nustato gyventojų saugumą užtikrinančias taisykles teritorijoje. Prižiūrėti, kaip jų laikomasi, teisę turi ir policijos, ir tarybos pareigūnai. 

Tarybos teigimu, netrukus turi būti sutvarkyti teisiniai dokumentai, o naujoji tvarka ims galioti po trijų mėnesių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.