Įsisiautėjęs plungiškis nusiaubė merginos BMW: pamačiusi mašiną net persigando

Didelę nemeilę BMW markės automobiliui vieną vasaros vakarą Plungėje, A. Jucio gatvėje, parodė Gintaras Nicys (gim. 1995 m.). Vyras taip suniokojo jaunos moters transporto priemonę, kad nukentėjusioji įvardijo tūkstantinę žalą.

 BMW savininkė padarytą žalą įvertino 2 tūkst. eurų.<br> M. Patašiaus asociatyvi nuotr.
 BMW savininkė padarytą žalą įvertino 2 tūkst. eurų.<br> M. Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

pzinios.lt, Lina Motužienė

Nov 13, 2019, 8:04 PM

Spalio 29 dieną Plungės apylinkės teismas dėl svetimo turto sugadinimo pagal Baudžiamąjį kodeksą chuliganui skyrė bausmę.

Šių metų rugpjūčio 25 dieną į Plungės rajono policijos komisariatą su pareiškimu kreipėsi 1999 m. gimusi A.U.

Plungiškė nurodė, kad po nakties aptiko apgadintą savo automobilį BMW, stovėjusį Plungės mieste, A. Jucio gatvėje, nesaugomoje ir nefilmuojamoje automobilių stovėjimo aikštelėje. 

Padarytą žalą nukentėjusioji įvertino 2 tūkst. eurų.

Teisėsaugininkai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl tyčinio turto sugadinimo ir nustatė, kad pasidarbavo anksčiau neteistas G. Nicys. Praėjusią savaitę teismas šio vyriškio bylą išnagrinėjo rašytinio proceso tvarka.

Nustatyta, kad kaltinamasis siautėjo tarp 2019 m. rugpjūčio 24-osios vakaro ir rugpjūčio 25-osios.

Niokojo viską

Turėdamas tikslą sugadinti svetimą turtą, jis priėjo prie A.U. priklausančio automobilio BMW, stovėjusio nesaugomoje automobilių stovėjimo aikštelėje ir kažkokiais atsineštais daiktais ėmė niokoti minėtą transporto priemonę.

Vyras sugadino bagažinės dangčio ir vairuotojo durelių užraktus, iškūlė kairės pusės priekinių durelių stiklą, sudaužė galinį ir priekinį stiklus, išpylė galinį dešinįjį žibintą, nulupo veidrodį, prapjovė tris padangas, subraižė kėbulą. 

Negana to, degalų baką, aušinimo skysčio talpą ir variklio tepalo angą paliko be kamščių, o į variklio tepalo talpą pripylė nežinomo skysčio.

Dar sudaužė automobilio salone prietaisų skydelį, supjaustė vairuotojo sėdynę, nupjovė saugos diržą.

Suprantama, dėl tokio neprognozuojamo vyriškio siautėjimo moteris patyrė ne vien išgąstį, bet ir nemenką materialinę žalą.

Pripažino kaltę

Chuliganiškai pasielgęs G. Nicys savo kaltę pripažino ir gailėjosi, tad teismas tai laikė lengvinančia aplinkybe ir paskirtą bausmę iškart sumažino trečdaliu. 

Galutinė jam paskirta bausmė – laisvės apribojimo bausmė pusmečiui, įpareigojant visą bausmės laiką tęsti darbą ir būti namuose nuo 22 iki 6 val.

Nesutikdamas su teismo baudžiamuoju įsakymu paskirta bausme, per 14 dienų G. Nicys dar gali prašyti, kad būtų surengtas bylos nagrinėjimas teisme. Paskui teismo baudžiamasis įsakymas įsiteisės ir bus neskundžiamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.