Į griovį nuslydęs vilkiko vairuotojas kaltino prastas oro sąlygas, bet patikrinus blaivumą istorija pasikeitė

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos pareigūnai, siekdami užtikrinti saugumą kelyje, praėjusią savaitę, sausio 17–23 dienomis, toliau tikrino, kaip eismo dalyviai laikosi Kelių eismo taisyklių (toliau – KET).

Tačiau pareigūnams vairuotojas atrodė ir akivaizdžiai neblaivus.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Tačiau pareigūnams vairuotojas atrodė ir akivaizdžiai neblaivus.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Tačiau pareigūnams vairuotojas atrodė ir akivaizdžiai neblaivus.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Tačiau pareigūnams vairuotojas atrodė ir akivaizdžiai neblaivus.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 25, 2022, 3:04 PM

Per savaitę Kelių patrulių kuopos pareigūnai mobiliaisiais greičio matavimo prietaisais užfiksavo 210 greičio viršijimo atvejų.

Praėjusį ketvirtadienį, sausio 20 d. apie 21.10 val. Kauno r., A5 kelyje, Kaunas–Marijampolė–Suvalkai, vilkikas „Renault Magnum“, vairuojamas neblaivaus vyro (g. 1961 m.), nuslydo į griovį, o vilkiko puspriekabė užtvėrė pirmąją eismo juostą.

Į įvykio vietą atskubėjusiems ir su vairuotoju pradėjusiems bendrauti policijos pareigūnams, vairuotojas paaiškino, jog vilkiko nesuvaldė dėl itin sudėtingų eismo sąlygų. Tačiau pareigūnams vairuotojas atrodė ir akivaizdžiai neblaivus.

Jis pripažino, kad alkoholio buvo vartojęs praėjusį vakarą, o iš ryto taip pat išgėrė ir kelis butelius alaus. Vairuotojui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,99 prom. Maža to, policijos pareigūnai išsiaiškino, kad neblaivus vairuotojas neturėjo teisės vairuoti, nes ši teisė vyriškiui buvo atimta. Už tokį pasivažinėjimą vyrui gresia baudžiamoji atsakomybė.

Iš viso per savaitę Kelių patrulių kuopos pareigūnai nustatė 2 neblaivius automobilių vairuotojus. Taip pat išaiškino 7 asmenis, kurie vairavo transporto priemones neturėdami tam teisės. Kauno apskrityje šiais metais žuvo 0 eismo dalyvių (pernai iki sausio mėnesio pabaigos – 3), dar 37 sužeisti (pernai – 18).

Pareigūnai ragina visus eismo dalyvius laikytis Kelių eismo taisyklių, būti drausmingiems kelyje bei linki saugaus kelio! Tik kartu rūpindamiesi savo ir kitų saugumu laimingai pasieksime kiekvienos kelionės tikslą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.