„Opel“ į gatves išleis lenktyninį automobilį

„Opel” Ženevos automobilių parodoje ruošiasi pristatyti ypatingą sportinį automobilį.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 3, 2014, 3:17 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 6:41 PM

Parodoje bus laikomasi koncepcinio „Astra OPC X-treme” modelio tradicijų, kuris buvo pristatytas 2002 metais. Anuomet, kaip ir šį kartą, sportinis automobilis galėjo važiuoti ne tik lenktynių trasa, bet ir įprastais keliais.

Naujasis „Opel Astra OPC Extreme” bus tikra „ Astra OPC Cup” lenktyninio automobilio kopija. Iš lenktynių Niurburgringo ilgų nuotolių čempionate (VLN) atkeliavusi mašina galės legaliai riedėti įprastais keliais.

Prieš 12 metų pasirodžiusio „OPC X-treme“ liko tik vienas egzempliorius, o naujasis „Extreme” taip pat bus gaminamas ribotu kiekiu.

Charakteringomis „Opel“ automobilių sporto spalvomis nuspalvintas modelis taps vienu greičiausių legaliai gatvėmis skriejančiu „Astra” modeliu, sukurtu „Opel“ technologijų centro (Opel Performance Center) inžinierių.

Dėl anglies pluošto detalių automobilis svers dar mažiau, nei 280 AG „Astra OPC“, pagamintas 2012 metais. Tikslūs „Extreme“ duomenys dar neatskleidžiami, bet neabejojama, kad jo galia bus dar didesnė.

Integruoti saugos komponentai, lenktyninės sėdynės, šešių tvirtinimo taškų sportiniai diržai išduoda, jog šis automobilis skirtas ir trasai.

„OPC Extreme” sportinis kupė, tinkamas važiuoti įprastais keliais, pasižymi aiškiomis lenktyninių automobilių technologijomis, būdingomis tokiems modeliams, kurie lenktyniauja net „Nordschleife“ lenktynių trasoje Niurburge.

„Astra OPC Extreme” idėja ir gimė „Opel” technologijų centre, kuris yra įsikūręs visai šalia šios legendinės lenktynių trasos.

Trasoje bandyti ir kiti galingiausi „Opel“ modeliai - „Corsa OPC”, „Astra OPC” ir „Insignia OPC”.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.