„Volkswagen“ iš rankovės traukia naują „Polo“

Vokiškų automobilių gamintojas atskleidė, kokią didžiausią naujieną pristatys kovo mėnesį vyksiančioje Ženevos automobilių parodoje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 3, 2014, 12:47 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 6:53 PM

Tai - netrukus debiutuosiantis kompaktinis „Polo“, kuris, gamintojo tikinimu, bus net penktadaliu taupesnis, patogesnis ir prikimštas aukštesnės klasės automobiliams būdingų pramogų, komforto ir net sportinio vairavimo sistemų.

Naujojo „Polo“ variklių asortimente nėra nei vieno anksčiau sukurto motoro. Visi siūlomi varikliai – tik naujausios laidos, atitinkantys EU-6 ekologinius reikalavimus ir net 21 proc. taupesni.

Taupiausia versija - „Polo TDI BlueMotion“, kurios vidutinės degalų sąnaudos – tik 3,2 l dyzelino 100 km kelio, o CO2 emisija – tik 82 g/km. Jei žadamos degalų sąnaudos nenutols nuo realybės, su šiuo varikliu naujasis „Polo“ bus vienas ekonomiškiausių pasaulyje.

Kitas įdomus variklis – rudenį asortimentą papildysiantis „Polo TSI BlueMotion“, naudosiantis vidutiniškai tik 4,1 l benzino 100 km kelio ir į aplinką išmesiantis tik 94 g/km CO2. Tai bus pirmasis „Volkswagen“ benzininis variklis su „BlueMotion“ žyma.

Tarp įrangos – reguliuojamo standumo važiuoklė

Volkswagen Polo“ komplektacijos sąraše gausu aukštesnės klasės automobiliams būdingų pramogų, komforto ir net sportinio vairavimo sistemų. Naujasis „Polo“ bus vienas pirmųjų mažosios klasės automobilių, komplektuojamų su LED žibintais.

Diodiniai apšvietimo elementai į „Polo“ žibintų blokus bus pradėti montuoti nuo šių metų rudens. Prasidėjus masinei gamybai, bazinės komplektacijos Polo Trendline bus komplektuojami su K7 technologijos žibintais, o „Comfortline“ ir aukštesnės komplektacijos automobiliams kelią švies H7 žibintai.

Naujoviškos konstrukcijos elektromechaninis vairo stiprintuvas žada geresnį automobilio valdomumą ir efektyvius naujus vairavimo pagalbininkus.

Papildomai galima užsisakyti mažojoje automobilių klasėje iki šiol nematytą „Sport Select“ sistemą, vienu mygtuko paspaudimu reguliuojančią pakabos standumą ir priderinančią daugelį kitų automobilio parametrų prie eismo sąlygų arba vairuotojo pasirinkto vairavimo stiliaus.

Viena pagrindinių šios sistemos dalių – elektra valdomi amortizatoriai. Tai irgi visiška naujovė mažojoje automobilių klasėje.

Pagalbos sistemų rinkinys

Ne vieną pagalbinę sistemą ar saugos priemonę naujasis „Polo“ pasiskolins iš klase aukštesnio „pusbrolio” „Golf“.

Tai ir į bazinę komplektaciją įtrauktas avarinis daugybinio susidūrimo stabdys, susidūrimo atveju automatiškai sustabdantis automobilį, kad būtų išvengta pakartotinių smūgių, vairuotojo įspėjimo sistema, situacijos priešais automobilį stebėjimo sistema „Front Assist“, adaptyvinis tempomatas (ACC) ir kartu su juo veikiantys papildomi pagalbininkai, „Rear Assist“ situacijos už automobilio stebėjimo sistema su galinio vaizdo kamera ir daugelis kitų.

Informacinė sistema reaguos nespėjus prisiliesti

Naujojo VW Polo prietaisų skydelyje įkomponuoti visiškai nauji automagnetolų ir navigacinių sistemų valdymo modeliai ir visiems Volkswagen automobiliams būdinga modulinė informacinių pramogų sistema (MIB).

Priklausomai nuo komplektacijos, šioje sistemoje bus prieinamos įvairios pažangios funkcijos, pvz., vaizdo ir garso turinio transliacija „Bluetooth“ kanalais, priartėjimo jutiklis (automatiškai išskleidžiantis meniu punktus rankai priartėjus prie jutiklinio ekrano), gestais pagrįstas navigacinių žemėlapių valdymas, išmanus vairuotojo mobiliojo telefono prijungimas prie automobilio antenos.

Visų automagnetolų radijo imtuvai turės galimybę priimti DAB+ standarto skaitmeninio radijo transliacijas. Išmanioji „MirrorLink“ jungtis suteikia galimybę automobilio jutikliniu ekranu valdyti prijungto išmaniojo telefono atmintyje įdiegtas taikomąsias programėles.

Prekybos pradžia – jau šį pavasarį

Po oficialaus debiuto Ženevos autosalone jau šį pavasarį prasidės masinė naujojo „Polo“ prekyba. Pirmiausiai šį mažosios klasės automobilį galės įsigyti Vokietijos vairuotojai. Gamintojas žada, jog nepaisant gausybės patobulinimų ir žymiai gausesnės komplektacijos naujojo modelio kaina nesiskirs nuo pirmtako.

Pasirodęs Vokietijoje „Polo“ netrukus atkeliaus ir į kitų Europos šalių rinkas. Antrąjį šių metų pusmetį numatytas naujojo „Polo“ šuolis į Afrikos ir Azijos rinkas. Šalia įprastų komplektacijų „Trendline“, „Comfortline“ ir „Highline“ bus galima įsigyti unikalių savybių turinčias GTI, „BlueGT“, „CrossPolo“ ir „BlueMotion“ versijas.

Be to, masinės prekybos pradžios proga, žadama pradžiuginti ir riboto tiražo proginių automobilių versijų mėgėjus. Pirmoji riboto leidimo versija bus prabangiai sukomplektuotas ir linksmais spalvų deriniais papuoštas „Polo Fresh“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.