„Renault“ pristatė miesto keistuolį „Kwid“

Delio automobilių parodoje pirmą kartą parodytas koncepcinis automobilis „Kwid Concept“ - pirmasis prancūzų koncepcinis modelis, pristatytas ne Europoje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 5, 2014, 6:40 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 4:21 PM

Tvirto, tačiau smagaus dizaino automobilis bei techninės charakteristikos akivaizdžiai byloja, kad jis pirmiausia skirtas jauniesiems naujųjų rinkų klientams.

Projektuojant „Kwid Concept“ nemažai prisidėjo ir „Renault Design India“ padalinys, o pati automobilio idėja – tai vienas iš penkių gėlės, simbolizuojančios gyvenimo ciklą, kuriuo grindžiama visa „Renault“ projektavimo strategija, vainiklapių – „Tyrinėjimas“.

Įdomios proporcijos sukuria šokinėjančio automobilio įspūdį, o dėl didžiulių ratų, kurie išlenda iš po sparnų, „Kwid“ atrodo panašus į bagį. Automobilio konstrukcijos žaismingumą atsveria griežta išvaizda, kurią suteikia apsaugos ir stambūs sparnai, sukuriantys stiprumo įspūdį. Pasak gamintojo, automobilio vidus, kurio įkvėpimo šaltiniu tapo paukščių lizdas, sukelia jaukaus prieglobsčio jausmą. Ant tvirto balto pagrindo prikabintos automobilio sėdynės sukuria lengvumo įspūdį, o 2 atspalvių elastomero medžiaga – šviesumo jausmą.

„Kwid“ įrengta ir galinė oro kondicionavimo sistema, kurios valdikliai įrengti ant vairuotojo sėdynės atlošo. Prietaisų skydas – tai integruotas planšetinis kompiuteris.

Aukštųjų technologijų koncepcinis automobilis

Po žaisminga ir vaizdinga koncepcinio automobilio išvaizda slypi ir gausybė pažangių technologijų suteikiamų galimybių. Čia svarbiausias yra „Skraidantis palydovas“, kurio tikslas – užtikrinti ne tik saugų, bet ir smagų vairavimą.

„Skraidantis palydovas“ – pirmasis tokios rūšies prietaisas automobilių pasaulyje, kuris pakyla nuo besisukančios galinės stogo dalies ir kurį galima valdyti dviem režimais: automatiniu, naudojant iš anksto užprogramuotą skridimo seką ir GPS vietą, bei rankiniu, suteikiančiu galimybę palydovą valdyti iš automobilio viduje įrengto kompiuterio.

Tokį skraidantį palydovą galima naudoti įvairiausiais tikslais, pavyzdžiui, eismo žvalgybai, landšaftui fotografuoti ir aptikti kelyje pasitaikančias kliūtis.

„Naujųjų rinkų klientai gerokai jaunesni. Jų lūkesčiai – kitokie, o be to, jie – žaidimų mėgėjai, kurie linkę ne tik labiau įsigilinti į technologijas, bet ir nori jomis pasidžiaugti. Toks automobilis šiuos poreikius patenkina įvairiais būdais, tačiau ypatingai – savo skraidančiu palydovu, kuris užtikrina saugų ir smagų vairavimą.

Per ilgą automobilių pramonės istoriją pirmą kartą važiuodami žeme akį turime danguje. Tai – nuostabi ypatybė,“ - sakė prekės ženklo vadovas ir Novatoriško bendradarbiavimo laboratorijos vadovas Serge'as Mouangue'as.

Elektrinis variantas

Automobilis gali ir visiškai neteršti aplinkos: iš anksto numatyta, kad jame gali būti sumontuojami elektros akumuliatoriai, todėl už „Renault“ logotipo jame įrengtas ir įkrovimo lizdas.

„Kwid Concept“ sumontuotas naujausios kartos sumažintų gabaritų 1,2 l benzininis variklis su turbokompresoriumi bei dvigubos sankabos transmisija EDC, kuriai esant, ne tik malonu vairuoti, bet ir nereikia jaudintis dėl didelių degalų sąnaudų.

Iš kitų technologinių ypatybių išsiskiria elektra valdoma ant centrinio bėgio įrengta priekinė sėdynė, elektra atidaromos durys bei LED apšvietimas. Nėra ir pavarų svirties, o pavaros valdomos šalia vairo įrengtu davikliu. Vertikaliai stovintis TFT jutiklinis ekranas atlieka „Kwid Concept“ prietaisų skydo vaidmenį ir užtikrina interneto prieigą.

Produktas tarptautinėms rinkoms

Tai pirmasis tokios rūšies automobilis, kuriuo „Renault“ taikosi į naujas rinkas. Kurdami automobilį, kuris būtų skirtas specialiai vietinėms rinkoms ir kuris atitiktų jų poreikius, savo idėjomis dalijosi įvairiose šalyse dirbantys „Renault“ dizaineriai.

„Tai – pirmasis kartas, kai nusprendėme koncepcinį automobilį atskleisti ne Europoje. Tai – iškalbingas mūsų įsipareigojimo Indijai ženklas. Jaunieji Indijos klientai dažnai diktuoja madą, o kai kalba pasisuka apie technologijas ir smagų vairavimą, jie ieško to, kas peržengtų galimybių ribas.

Tiek savo dinamiška išvaizda, tiek ir beveik absoliutaus lygio interneto prieiga būtent „Kwid Concept“ ir jo skraidantis palydovas atitinka tokią troškimo ieškoti kažko ypač naujo dvasią“, - sakė „Renault S.A.S.“ Azijos ir Ramiojo vandenyno šalių regiono pirmininkas Gillesas Normandas.

Automobilis pritaikytas būtent prie Indijos vairuotojų poreikių. Tai – penkiavietė transporto priemonė, kuria į keliones gali leistis visa šeima. Daugialypės terpės prietaisų skydas ir skraidantis palydovas puikiai atliepia jaunų ir šiuolaikiškų indų poreikį turėti interneto prieigą ir išbandyti naujausias technologijas. Lengvas automobilio vidaus interjeras irgi pritaikytas prie šilto oro sąlygų.

Be to, „Kwid Concept“ išsiskiria neįprastu sėdynių išdėstymu: trys sėdynės keleiviams priekyje, vairuotojo sėdynė viduryje, kuri truputį palinkusi į priekį tiek, kad pakaktų erdvės pečiams, ir dvi sėdynės gale.

Vairuotojo padėtis centre atitinka tarptautinius vairavimo reikalavimus ir tuo pačiu suteikia galimybę šiuo automobiliu važinėti tiek šalyse, kuriose eismas vyksta dešine kelio puse, tiek ir šalyse, kuriose eismas vyksta kaire kelio puse.

„Renault“ leidžia šaknis Indijoje

„Renault India Pvt. Ltd.“ – tai visiškai „Renault S.A.S.“ priklausanti antrinė įmonė, kuri šiuo metu Indijos rinkai siūlo penkis automobilių modelius: „premium“ klasės sedaną „Fluence“, prabangųjį sportinio tipo visureigį „Koleos“, „premium“ klasės kompaktinį automobilį „Pulse“, sportinio tipo visureigį „Duster“ ir „premium“ klasės sedaną „Scala“.

Savo gaminamą „Duster“ „Renault India“ eksportuoja į rinkas, kuriose eismas vyksta kairiąja kelio puse. Be to, numatyta, kad Indija taps tokioms rinkoms skirtų automobilių gamybos centru.

„Renault“ automobilių gamyba vyksta Oragadamo (Čenajus) gamykloje, kurios metiniai gamybos pajėgumai siekia 480 tūkst. vienetų. Šiuo metu visoje šalyje „Renault India“ turi ir 125 prekybos atstovų, parduodančių panašų automobilių skaičių ir teikiančių tokias pat aptarnavimo paslaugas, tinklą.

Tvirta „Renault“ produktų linija bei paslaugos pelnė ir klientų bei panašių pramonės sektorių ekspertų pripažinimą: pelnyti 38 apdovanojimai (tai – rekordinis skaičius), įskaitant 29, kuriuos pelnė „Duster“ bei kelis „Pulse“ ir „Scala“ pelnytus prizus, kurie reiškia, jog šalyje „Renault“ tapo daugiausia apdovanojimų per metus pelniusiu prekės ženklu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.