„Audi“ paklausą augina patys brangiausi modeliai

Metus „Audi“ pradėjo neprasčiau, nei baigė 2013-uosius - sausio mėnesį visame pasaulyje parduota net 124 tūkst. 850 keturių žiedų emblema pažymėtų automobilių.

"Audi" paklausa išaugo dėl pačių brangiausių modelių.<br>Gamintojo nuotr.
"Audi" paklausa išaugo dėl pačių brangiausių modelių.<br>Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 10, 2014, 11:23 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 12:24 PM

Labiausiai pirkėjai pageidavo pačių didžiausių ir brangiausių automobilių – A6, A7, A8 ir Q7, o gamintojas neslėpė ambicingų prognozių, kad šiemet „Audi“ pardavimai bus aukštesni už automobilių pramonės vidurkį.

Lietuvoje lyginant su praėjusių metų sausio mėnesiu, 2014-ųjų sausį „Audi“ pardavimai taip pat pastebimai ūgtelėjo. Didžiausio populiarumo čia sulaukė A6, Q7 ir Q3 modeliai.

„Ypač svarbu gerai pradėti metus ir pajusti tvirtą pagrindą. Manau, kad tokie projektai kaip „Quattro“ reklaminė kampanija ir pats Q7 labai sustiprins mūsų padėtį šioje rinkoje ir padės šiemet išlaikyti „premium“ segmento lyderio pozicijas“, - sakė „Audi“ rinkodaros ir viešųjų ryšių vadovė Anda Budlevska.

Pati didžiausia „Audi“ rinka šiuo metu yra Kinija – čia gamintojas pardavė 44 tūkst. 526 automobilius, arba 18,2 proc. daugiau nei pernai.

JAV pardavimų rezultatas kiek kuklesnis – 10 tūkst. 101 automobilis (+0,4 proc.). Didelę ir permainingą įtaką pardavimams JAV turėjo atšiaurūs sausio mėnesio orai, kai daugelį valstijų kaustė dideli šalčiai, siautė audros ir pūgos, lydimos masinių plikledžių.

Nepalankios oro sąlygos šiek tiek mažino pardavimus, skatindamos atidėti automobilio pirkimą iki atšilimo, o iš kitos pusės skatindamos rinktis miesto visureigius arba automobilius su visais varomais ratais.

Gamintojo atstovus nustebino visa Šiaurės Amerikos rinka, kurioje šio sausio pardavimai buvo net 11,3 proc. didesni už pernykščius, ir Brazilijos pardavimų šuolis – čia sausio mėnesį parduota dvigubai daugiau naujų „Audi“ automobilių, nei pernai tuo pačiu metu.

Iš sąstingio atsigauna ir Europos rinkos – iš viso čia parduota 53 tūkst. 750 automobilių (+7,8%). Tame tarpe Vokietijoje (+19,3%), Didžiojoje Britanijoje (+9,2%), Prancūzijoje (+0,9%), Italijoje (+1,4%), Ispanijoje (net +19,2%).

Netikėtai derlinga sausį buvo Turkijos rinka, kur parduotas 851 naujas „Audi“ automobilis. Tai net 41,4 procento daugiau, nei pirmąjį 2013 metų mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.