Atnaujintas BMW X3 pasirodys su taupesniu varikliu

Vokietijos koncernas „BMW Group“ atnaujina vieną populiariausių savo modelių – padidinto pravažumo automobilį „BMW X3“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 20, 2014, 1:09 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 2:30 AM

2010 metais pasirodęs antros kartos „BMW X3“ dabar vairuotojus pasitiks atnaujintu vidaus bei išorės dizainu, o nauji dyzeliniai varikliai automobiliui suteiks dar daugiau galingumo.

BMW X3 – vienas populiariausių BMW automobilių ir sprendimas atnaujinti šį modelį turėtų sudominti BMW gerbėjus visame pasaulyje.

Vidutinės naujojo automobilio degalų sąnaudos – 4,7-8,3 litrai 100 kilometrų, anglies dvideginio emisijos – 124-193 g/km. Naujos kartos dyzeliniai varikliai dar labiau padidina BMW X3 galingumą, tuo pačiu sumažindami degalų sąnaudas.

Lietuvą automobilis pasieks šią vasarą.

Vizualiai naujasis BMW X3 atrodo dar galingiau negu jo pirmtakas. Jis pasižymi naujais, modifikuotais apskritais priekiniais žibintais, dar labiau akį traukiančiomis priekinėmis grotelėmis, naujais priekiniais ir galiniais buferiais bei šoniniais veidrodėliais su integruotais posūkio signalais.

Automobilio viduje įrengtos naujo dizaino chrominės apdailos bei blizgantis juodas valdymo pultas automobilio viduryje su papildomai pasirenkama automatine klimato kontrolės sistema ir judančiu dangteliu, kuris paslepia pultą, kai šis nenaudojamas.

Naujos išorės spalvos, sėdynių apdailos dizainas, medinės apdailos juostelės ir lengvo lydinio ratlankiai suteikia automobiliui dar daugiau rafinuoto individualumo.

Taip pat siūlomas naujas „xLine“ įrangos paketas ir papildomai pasirenkamos „Smart Opener“ funkcijos, tokios kaip automatiškai užsidaranti bagažinė.

Naujojo „BMW X3“ pirkėjai galės pasirinkti iš keturių dyzelinių ir trijų benzininių variklių, kurių galia siekia nuo 110 kW/150 AG iki 230 kW/313 AG.

Patys moderniausi varikliai su „BMW TwinPower Turbo“ technologija garantuoja puikias eksploatacines savybes ir mažas degalų sąnaudas, taip pat atitinka „EU6“ dujų išmetimo standartus.

Specialiai atnaujintam modeliui „BMW Group“ sukūrė 2 litrų darbinio tūrio dyzelinį variklį „xDrive20d“, kurio galia siekia 140 kW/190 AG. Vidutinės šio variklio kuro sąnaudos 100 km atstumui – 5-5,4 l.

„X3 xDrive20d“ variklio galingumas, lyginant su senesniu „BMW X3“ modeliu, išauga maždaug 5 kW/ 6 AG, o degalų sąnaudos, kuomet sumontuota automatinė greičių dėžė, sumažėja 7,1 proc. Automobilyje taip pat montuojamas modernus „BMW EfficientDynamics“ technologijų paketas, kuriame galima rasti „Auto Start Stop“ funkciją, važiavimo nuokalnėn išjungus variklį funkciją ir papildomų sistemų įjungimo tik esant poreikiui funkciją.

Visa tai padeda pasiekti žemiausias degalų sąnaudas ir emisijas savo segmente. Reikšmingai prie mažesnių anglies dvideginio emisijų prisideda ir ketvirtos kartos mažo pasipriešinimo riedėjimui padangos.

Naujasis „BMW X3“ taip pat išreiškia koncerno ryžtą dar labiau sujungti vairuotoją, automobilį ir išorinį pasaulį.

Tarp naujų „BMW ConnectedDrive“ funkcijų, randamų automobilyje, yra „iDrive“ valdymo pultas su integruotu lietimui jautriu ekranu, leidžiančiu įvesti tekstą pirštų judesiais, automobilio statymo pagalbos sistema, spalvotas „BMW Head-Up“ ekranas, nuo apakinimo naktį sauganti „High Beam“ pagalbos sistema ir „Driving Assistant Plus“ sistema, į kurią įeina įvairios vairuoti padedančios sistemos.

Atnaujintas buvo ir automobilių vidus, kuriame itin maloni aplinka dera su padidintu funkcionalumu. Vartotojui draugiška „iDrive“ valdymo svirtis dabar kiekviename modelyje įdiegiama kaip standartas.

Kartu su „Professional“ navigacijos sistema „iDrive Touch“ valdymo sistema leidžia vairuotojui valdyti įvairias automobilio funkcijas daug patogiau. Pavyzdžiui, jos lietimui jautrus ekranas sudaro galimybę įvesti kelionės tikslą liečiant ekraną tik vienu pirštu, vairuotojui netenka naudoti jokių papildomų mygtukų.

„BMW ConnectedDrive“ taip pat suteikia galimybę sužinoti apie kamščius realiu laiku. Daug šiai sistemai sukurtų aplikacijų leidžia naudotis „Facebook“ ir „Twitter“, „AUPEO! Internet“ radiju ir tokiomis muzikos klausymosi platformomis kaip „Napster” ar „Deezer”.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.