„Porsche Macan“ Lietuvoje pirmiausiai parodytas prekybos centre

Nuo šios savaitės „Porsche“ gerbėjai jau gali susipažinti su miesto visureigiu „Macan“, kurio pavadinimas išvertus iš indoneziečių kalbos reiškia „tigras“.

Į "Porsche Macan" Lietuvoje pirmiausiai gali pažvelgti prekybos centro lankytojai.<br>Gamintojo nuotr.
Į "Porsche Macan" Lietuvoje pirmiausiai gali pažvelgti prekybos centro lankytojai.<br>Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 7, 2014, 8:07 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 7:48 PM

Naujasis modelis Lietuvoje oficialiai bus pristatytas po savaitės, bet iki tol jis demonstruojamas Vilniaus SEB arenoje ir Kaune esančiame prekybos centre „Mega“.

Pasak gamintojo, kuriant „Porsche Macan“ dizainą buvo siekiama suderinti jo pravažumą ir „Porsche“ automobiliams būdingą sportiškumą.

Žvelgiant į naująjį „Porsche“ modelį, galima pastebėti ir iš kitų „Porsche“ modelių „paveldėtų“ dizaino bruožų: švelniai į galą nuožulnėjanti stogo linija primena legendinį „Porsche 911“, o automobilio žibintų forma - „Porsche 918 Spyder“.

„Porsche Macan“ pirkėjai galės rinktis iš trijų skirtingų šio automobilio modelių: „Macan S“ su 3 l darbinio tūrio 6 cilindrų 340 AG dviejų turbokompresorių varikliu, „Macan S Diesel“ su 3 l darbinio tūrio 6 cilindrų 258 AG dyzeliniu varikliu su turbina ir galingiausią segmente - „Macan Turbo“ su 3,6 l darbinio tūrio 6 cilindrų 400 AG agregatu su dviem turbinomis.

Pastarasis variklis yra ypatingas tuo, jog pirmąkart yra montuojamas „Porsche“ automobiliuose. Su juo 100 km/val. greitį automobilis pasiekia per 4,8 s, o su pasirenkamu „Sport Chrono“ paketu - vos per 4,6 s.

Jame įdiegta „Porsche Traction Management“ (PTM) keturių varančiųjų ratų sistema ir septynių pavarų, dviejų sankabų greičių dėžė „Porsche Doppelkupplung“ (PDK).

„Porsche Macan“ yra pirmasis iš naujų šio gamintojo modelių, kuriame PDK pavarų dėžė yra siūloma standartinėje automobilio komplektacijoje. Į ją taip įeina daugiafunkcinis sportinis vairas su pavarų perjungimo svirtimis, dideli ratai, aukštos kokybės garso sistema ir elektra valdomas bagažinės dangtis.

Papildomai automobilyje gali būti įdiegta pneumatinė pakabos sistema, elektronika valdoma galinio diferencialo blokavimo sistema „Porsche Torque Vectoring Plus“, automatiškai šviesų aukštį koreguojanti sistema „Porsche Dynamic Light System Plus“ ir kita.

„Macan S“ ir „Macan S Diesel“ modelių kaina prasidės nuo 202,6 tūkst. litų, o „Macan Turbo“ – nuo 279,5 tūkst. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.