Kryme senka degalų atsargos, jų užteks tik kelioms dienoms

Krymo degalinėse benzino liko vos kelioms dienoms, o jo pardavėjai neteikia jokių vilčių. Išsekus turimoms atsargoms, jų, greičiausiai, nebus kuo papildyti, rašo ukrinform.ua.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-04-09 19:58, atnaujinta 2018-02-14 18:41

Šiuo metu Krymo degalinėse parduodami iš Ukrainos atvežti degalų likučiai.

„Šiandien turime įvairių degalų, jų užteks 6-10 dienų. Vis dėlto galime išvengti trūkumo naudodami naftos produktus, kurie anksčiau buvo atvežti į Krymą“, – tvirtino nuo Ukrainos atsiskyrusio regiono atstovas Vadymas Ždanovas.

Didžiausia problema ta, kad į Krymą nebevyksta benziną gabenantys traukiniai. Degalus būtų galima gabenti automobiliniais benzovežiais, bet taip jų kaina drastiškai išaugtų. Šiuo metu litras A95 markės benzino kainuoja beveik 14 grivinų (apie 3 litus). Krymas tikisi, kad degalai bus tiekiami iš Rusijos, bet tai kol kas nepatvirtinta.

„Tam yra objektyvių priežasčių. Nėra kaip sumokėti Rusijos Federacijai, neturime sąskaitų rubliais. Nesuplanavome pervežimų. Situacija nepažįstama ne tik operatoriams, bet ir mūsų partneriams Rusijoje“, – tvirtino naftos bendrovės „Sovremennik“ vadovas Lenuras Settarovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.