„Hyundai“ ruošiasi kovoti su brangiausiais BMW ir „Audi“

Automobilių gamintoja „Hyundai Motor Co“ ketvirtadienį pristatė du naujus sedanus „Grandeur“ ir AG, skirtus tik Pietų Korėjos rinkai.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 29, 2014, 6:36 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 9:30 AM

Tokiu neįprastu žingsniu siekiama šalyje sumažinti didėjantį populiarių BMW ir „Audi“ populiarumą. Apie tai praneša „Reuters“.

Prieš Pietų Korėjos mieste Busane vyksiančią automobilių parodą žengtas žingsnis rodo, kad „Hyundai“ kelia nerimą importuojami iš Europos ir JAV automobiliai.

Šių populiarumas išaugo po to, kai pasirašytos laisvosios prekybos sutartys sumažino įvairius tarifus užsienyje pagamintoms transporto priemonėms.

Savo ruožtu užsienio gamintojai siekia iki 2016 metų Pietų Korėjoje padvigubinti savo rinkos dalį iki 20-ties proc. JAV automobiliams taikomi mokesčiai smuko 2012-aisiais, o gaminamiems Europoje - 2011 metais.

Naujasis dyzeliniu kuru varomas „Hyundai Grandeur (Azera)“ variantas „Hyundai AG“ kainuos šalyje nuo 44,1 tūkst. JAV dolerių. Rinkose jis pasirodys maždaug antroje šių metų pusėje.

Pastebėta, kad dyzeliniu kuru varomi automobiliai sudarė maždaug 62 proc. visų į Pietų Korėją praėjusiais metais importuojamų automobilių.

2010-aisiais jų dalis sudarė vos 25 procentus.

Naujasis vidutinio dydžio visureigis „Hyundai Grandeur Diesel“, su įdiegta modifikuota 2,2 litro „Huyndai Santa Fe“ variklio versija, Pietų Korėjos „Hyundai“ salonuose pasirodys jau kitą mėnesį.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.