„Vabalų“ šeimininkai ruošiasi sudrebinti Baltijos jūros pakrantę

Teminis bet kurios automobilių markės mėgėjų sąskrydis paprastai nėra vien tik vien tik solidus muziejinės ekspozicijos ir techninio seminaro derinys.

Ankstesni "vabalų" suvažiavimai sulaukdavo itin didelio susidomėjimo.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Ankstesni "vabalų" suvažiavimai sulaukdavo itin didelio susidomėjimo.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 24, 2014, 5:31 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 6:17 PM

Bet „vabalų“ savininkai pasižymi itin išradingomis šventėmis. Rugpjūčio 15 dieną prasidėsiantis ir 3 dienas vyksiantis jau dešimtasis „Volkswagen Beetle“ sąskrydis ruošiasi dar kartą paneigti nuobodžius stereotipus.

Vokietijoje, Baltijos jūros pakrantėje, vyksiančiam sąskrydžiui „The Beetle Sunshine Tour“ ruošiasi ne tik unikalių „vabalų” turėtojai ir šio koncerno techninio populiarinimo lektoriai su konferencijų bei pristatymų įranga, bet ir visas pulkas Vokietijos muzikos ir scenos žvaigždžių, įskaitant ir kviestinius svečius – Liubeke reziduojančius ir jau galima sakyti „vabalų” festivalio senbuvius, „Vokietijos balso” konkurso laureatus – Nathalie Dorra ir Ole „Soul” Federsen duetą, atliksiantį specialiai šiam renginiui sukurtą „vabalų” dainą.

Jau dešimtmetį skaičiuojantis „The Beetle Sunshine Tour“ – vienas didžiausių „VW Beetle“ savininkų privačių susibūrimų, kasmet sutraukiantis virš 4 tūkst. lankytojų ir maždaug po 400 automobilių. Jame laukiami visų trijų kartų „vabalai” ir jų vairuotojai.

Sąskrydžio dalyviai rinksis Liubeko oro uoste, iš kur darniomis kolonomis vyks į Travemiundę, o jos viešosiose erdvėse, šiais metais - Briugmangartene ir Baltijos pajūrio pliažuose vyks visi „The Beetle Sunshine Tour“ sąskrydžio renginiai bei linksmybės.

Be jau minėtų Vokietijos muzikos žvaigždžių žiūrovus linksmins ansamblis „Urban Beach”, melodingieji „Projekt Caramba”, šokti kvies įvairūs didžėjai.

Sąskrydžio metu vyks konkursas, kuriame bus renkamas gražiausias pakrantės vabalas.

Šios varžytuvės žada būti ypač įdomios, nes konkurse jau užsiregistravo „glamūrinis vabalas”, „rokenrolo vabalas”, pernykščio festivalio atradimas - „megztas vabalas”, „paplūdimio vabalas” ir daugybė kitų originaliai nudažytų, perdirbtų ir suasmenintų visų trijų kartų garsiųjų „vabalų” iš visos Europos.

Technikos mėgėjams „Volkswagen“ koncerno vyrukai pateikė nemažai staigmenų. Šiame sąskrydyje visuomenei bus pademonstruotas galingo bekelės vabalo konceptas „Beetle Dune“ ir ką tik į gatves išriedėjęs kabrioletas „Beetle Cabrio Karmann“.

Dėmesį taip pat kaustys ralio lenktynėms skirtas „GRC Rallycross Beetle“. Šis 544 AG galios visais 4 ratais varomas galiūnas sukurtas bendradarbiaujant su „Andretti Autosport“ lenktyninių automobilių kūrimo ateljė ir jau rugsėjo 19 d. debiutuos Los Andžele startuosiančiame „American GRC“ ralio čempionate.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.