Antanas Juknevičius įvertino prancūzišką techniką

Ketvirtadienį Vilniuje buvo pristatytas naujausias prancūzų kūrinys - „Citroen C4 Cactus“. Neįprastos išvaizdos miesto automobilis yra vienas iš labiausiai netradicinių Lietuvoje parduodamų modelių.

Daugiau nuotraukų (1)

Ilona Staškutė

Oct 16, 2014, 9:55 PM, atnaujinta Jan 26, 2018, 11:41 PM

C klasės automobilių konkurencija mūsų šalyje yra labai didelė, bet gamintojo atstovai įsitikinę, kad automobilis neliks nepastebėtas dėl jo originalumo.

Apsaugos nuo smūgių

„C4 Cactus“ išvaizda išties neįprasta. Bene įdomiausia jo naujovė – minkšto plastiko apsaugos „Airbump“, kuriomis padengti automobilio šonai ir kampai. Jiems neatsispyrė nė vienas renginio svečias, bet net ir daugybės rankų nuspaudyti automobilio šonai atrodė lyg nauji.

Kitos įdomios naujovės sumontuotos automobilio viduje - plačios priekinės sėdynės, sukurtos „sofos“ dvasia ir naujas skaitmeninis valdymo pultas su 7 colių ekranu. Keleivio oro pagalvė perkelta į stogą, o tai palieka priekyje sėdinčiam keleiviui daugiau erdvės ir pasidėjimo vietos.

Taip pat automobilį papuošia panoraminis stiklinis stogas su stipria šilumine apsauga, kad salonas būtų pilnas šviesos, bet nebūtų įkaitinamas saulės.

„C4 Cactus“ gali būti varomas 1,2 litro 82 AG arba 110 AG benzininiu varikliu, o „dyzelių“ gerbėjams siūlomi 1,6 litro 92 AG arba 100 AG varikliai. Bazinė automobilio kaina prasideda nuo 47,7 tūkst. litų.

Stereotipai galioja tik naudotiems

Automobilį apžiūrėjęs Dakaro maratono dalyvis Antanas Juknevičius įvertino, kad naujausias prancūzų gaminys bent iš išvaizdos atrodo labai patraukliai.

„Kai kalbame apie panaudotus automobilius, tikrai galima šį tą spręsti apie jų kilmės valstybę, nes vokiečiai pedantiškesni, rūpestingesni, laiku atlieka techninę apžiūrą ir reguliariai tikrina automobilį servise, o prancūzai vadovaujasi požiūriu, kad ne žmogus turi daiktui tarnauti, o daiktas žmogui.

Bet kalbant apie naujus automobilius, nemanau, kad gamintojas galėtų sau leisti gaminti nekokybišką modelį, kai tokia didelė konkurencija. Surinkimo kokybė turėtų būti vienodai prižiūrima visur, renkantis automobilį reikia žiūrėti į technologijas“, - svarstė patyręs lenktynininkas.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?