Kruopščiai slepiamą elektromobilį „Apple“ pristatys su trenksmu

Išmaniųjų technologijų kompanija „Apple“ ir toliau neslepia ambicijų sukelti tikrą revoliuciją automobilių pramonėje. Jos vadovas Timas Cookas šią savaitę prabilo apie didžiules permainas.

„Apple“ kalba apie didžiules permainas, tačiau automobilio projekto detales kruopščiai slepia.<br>RIA Novosti/Scanpix nuotr.
„Apple“ kalba apie didžiules permainas, tačiau automobilio projekto detales kruopščiai slepia.<br>RIA Novosti/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 23, 2015, 11:57 AM, atnaujinta Oct 8, 2017, 8:20 AM

T.Cooko teigimu, būsimieji „Tesla Model S“ konkurentai turės būti gerokai tobulesni. Jis pastebėjo augančią automobilių programinės įrangos svarbą, autonominių automobilių plėtrą ir rinkos persiskirstymą iš vidaus degimo į elektrinius variklius.

„Panašu, kad bus didžiulis pasikeitimas toje rinkoje, didžiulis pasikeitimas, – T.Cookas sakė „WSJDLive“ konferencijoje. – Jūs galite nesutikti su tuo. Bet aš taip manau.“

T.Cookas patvirtino, kad įmonė gamina naują įvairių markių automobiliams tiksiančią „CarPlay“ informacinę-pramoginę sistemą, kuri turėtų būti panaši į „iPhone“, tačiau neatskleidė jokios informacijos apie ruošiamą elektromobilį.

Šiuo metu žinoma, kad „Apple“ dirba ties pirmąja savo transporto priemone. Padėti kompanijai su šiuo projektu į kompaniją buvo pakviestas ne vienas žinomas inžinierius.

„The Wall Street Journal“ duomenimis, tuo pat metu yra ieškoma vietovės, kurioje būtų galima išbandyti autonominę automobilio valdymo įrangą. Neoficialiai duomenimis, pirmasis „Apple“ elektromobilis rinkoje turėtų pasirodyti 2019 m., tačiau ši data dar gali pasikeisti. T.Cookas pažymėjo, kad siekiama sukurti tokį automobilį, į kurį įlipę žmonės patirtų panašius įspūdžius kaip ir naudodamiesi savo „iPhone“. Todėl ypatingas dėmesys bus skiriamas pramoginės ir informacinės įrangos valdymui.

Apie elektromobilio projektą „Apple“ atstovai kalba labai mažai, tačiau aišku tiek, kad jį labai svarbiu laiko visi aukštesnes pareigas kompanijoje užimantys specialistai.

Vyriausiasis dizaineris Jony Ive ne vienerius metus skundėsi amerikietiškais automobiliais. „New Yorker“ paskyroje jis yra rašęs, kad turi daug klasikinių modelių ir yra labai nusivylęs moderniais.

Vienas iš „Apple“ įkūrėjų, Steve'as Jobsas visuomet norėjo sukonstruoti automobilį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.