„Volkswagen“ gina naujausius variklius nuo skandalo bangos

„Volkswagen“ patvirtino, kad Europos S1jungos teritorijoje parduodamų dyzelinių automobilių su EU5 ir EU6 standarto EA 288 modelio varikliais valdymo sistemose nėra įdiegta taršos parametrus klastojančios neteisėtos programinės įrangos.

„Volkswagen“ tvirtina, kad naujausi dyzeliniai varikliai neturi jokių problemų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Volkswagen“ tvirtina, kad naujausi dyzeliniai varikliai neturi jokių problemų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 24, 2015, 12:03 AM, atnaujinta Oct 8, 2017, 4:59 AM

Taigi, visi ES teritorijoje parduodami automobiliai su minėto tipo varikliais visiškai atitinka teisinius reikalavimus ir aplinkosaugos standartus.

„Volkswagen AG“ tvirtina kruopščiai tirianti susidariusią situaciją visame pasaulyje. Įmonių grupė siekia visus galiojančius standartus tenkinančio kompleksinio sprendimo.

Atlikus išsamų patikrinimą paaiškėjo, kad EA 288 EU5 varikliuose nėra jokios neteisėtos programinės įrangos. Šiek tiek anksčiau „Volkswagen Group“ patvirtino, kad ir visi EU6 varikliai visiškai tenkina teisinius reikalavimus ir aplinkosaugos standartus.

„Volkswagen“ klientai gali apsilankyti viename iš korporacinių tinklapių, pavyzdžiui, 2015 m. spalio 2 d. įjungtame info.volkswagen.com/lt/lt/home, ir įvedę savo automobilio kėbulo numerį, nedelsiant įsitikinti, ar jų automobilis yra probleminis. Panašūs klientams skirti tinklapiai jau veikia ir kitose ES šalyse bei „Audi“, SEAT ir „Škoda“ markėms.

Šiuo metu itin sparčiai dirbama ieškant problemos sprendimo būdų.

Gamintojo teigimu, netinkamos variklių valdymo įrangos koregavimo priemonės bus pradėtos nuo 2016 m. ir klientams tai nieko nekainuos.

Šios priemonės kuriamos kiekvienai automobilių laidai ir modelių šeimynai bei pirmiausiai pateikiamos atsakingų institucijų aprobavimui. Artimiausiu laiku (per kelias savaites ar mėnesį) „Volkswagen“ žada informuoti probleminių automobilių savininkus, kokių priemonių būtina imtis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.