Naujos kartos „Renault Koleos“ jau atvyko į Lietuvą

2016 metais Pekino automobilių parodoje, pristatytas naujasis „Koleos“ jau parduodamas Australijoje, Persijos įlankos šalyse ir tam tikrose Pietų Amerikos bei Azijos rinkose. Šį mėnesį jau pasiekė Europos rinkas, įskaitant ir Lietuvą.

Daugiau nuotraukų (13)

Lrytas.lt

Jun 23, 2017, 5:50 PM

Visureigiui siūlomi du dyzeliniai varikliai derinami tiek su automatine, tiek ir su mechanine transmisija.    

Lietuvoje naujojo „Renault Koleos“ kaina prasideda nuo 25 570 eurų, o prabangiausios „Initiale Paris“ versijos – nuo 36 030 eurų.

Su kitais prancūzų gamintojo D segmento modeliais „Koleos“ sieja priekinės dalies dizainas, kuriame išsiskiria didelis vertikaliai įkomponuotas „Renault“ ženklas ir chromuotos grotelės. Visureigio dizainą sustiprina dideli ratai ir žema kėbulo linija (1,68 metro).

Panašumą su „Espace“ ir „Talisman“ modeliais primena ir priekinių bei galinių žibintų simboliai.

Dėmesys komfortui

Priklausomai nuo versijos naujasis „Koleos“ komplektuojamas su šviesos diodų priekiniais žibintais. Lyginant su halogeniniais, ši technologija sukuria 20 procentų stipresnį šviesos srautą.

„Renault“ giriasi, kad ilgiausia ratų baze klasėje (2 710 milimetrai, kėbulo ilgis – 4 670 milimetrai) pasižymintis naujasis „Koleos“ išsiskiria rekordiškai didele salono erdve.

Ant galinės sėdynės sėdintiems keleiviams gausia keliams skirta erdvė (289 milimetrai), jos netrūks ir galvos, pečių bei alkūnių lygyje.

579 litrų talpos bagažinėje pakrovimo slenksčio lygyje įrengtas išimamas dugnas, o salono dėtuvės sudaro papildomą 35 litrų talpos erdvę, įskaitant 11 litrų talpos pirštinių dėtuvę ir 7 litrų talpos dėžę centrinėje konsolėje.

Priklausomai nuo versijos priekinės sėdynės gali būti elektra reguliuojamos šešiomis kryptimis, su individualiai pritaikoma juosmens atrama, šildomomis apatinėmis dalimis ir atlošais, taip pat dviem skirtingais režimais veikiančia integruota ventiliacijos sistema.

Prietaisų skydelio ir durelių vidinių skydų apdailai panaudotos minkštos medžiagos, odiniai apmušalai, o porankiai dekoruoti kontrastuojančiomis siūlėmis. Saloną natūralia šviesa užpildo galines sėdynes siekiantis didelis atidaromas stoglangis.

Kita prašmatni ypatybė yra priekinis puodelių laikiklis su šildymo arba šaldymo funkcija.

Siūlo tik du variklius

Solidi automobilio prošvaisa (iki 210 milimetrų) ir 19 laipsnių nusileidimo ir 26 laipsnių pakilimo kampai sufleruoja apie šokiu tokius gabumus bekelėje sufleruoja.

Naujojo „Koleos“ variklių ir transmisijų gama buvo sukurta taikantis prie europiečių poreikių. Pirkėjai čia galės rinktis vieną iš dviejų dyzelinių variklių – 1,6 litro, 130 AG arba 2,0litrų, 175 AG galios.

Šių agregatų trauka gali būti perduodama per septynių laipsnių automatinę arba šešių mechaninę pavarų dėžę.

Bazinėje versijoje komplektuojamas su „Bluetooth“ garso sistema ir horizontaliu 4,2 colio (11 cm) skersmens ekranu, naujasis „Koleos“ nuo antrojo įrangos lygio gaminamas su multimedijos sistema ir turi interneto prieiga.

„Koleos“ nuo šiol siūlo ir naujas išmaniųjų telefonų prisijungimo galimybes. Jos yra derinamos tiek su „iPhone“ savininkams skirta „Apple CarPlay“ sistema, tiek su „Android“ vartotojams skirta „Android Auto“ sistema.

Aprūpino saugumo įranga

Naujojo „Koleos“ aktyvaus saugumo įrangoje bus visa būtiniausia įranga: traukos kontrolės sistema, elektroninio stabilumo kontrolės sistema, elektroninė stabdžių jėgos paskirstymo sistema ir pajudėjimo į įkalnę pagalbinė sistema.

Šią įrangą papildo pažangios pagalbinių vairavimo sistemų funkcijos. Jos užtikrina saugumą su aktyvia avarinio stabdymo sistema ir automatine tolimųjų žibintų perjungimo sistema.

Apie eismo juostų kirtimą perspės išvažiavimo iš eismo juostos stebėjimo sistema, saugumą užtikrina aklosios zonos stebėjimo sistema ir eismo ženklų atpažinimo sistema.

Ankštose stovėjimo aikštelėse manevruoti padės galinio vaizdo kamera, priekiniai, galiniai ir šoniniai atstumo jutikliai, taip pat automatinė automobilio statymo sistema.

„Renault“ akcentuoja, kad „Koleos“ siūlomas su praktiškais privalumais ir išmaniomis ypatybėmis, kurios palengvins kasdienybę.

Bagažinės dangtyje įmontuotas išmanus laisvų rankų atidarymo mechanizmas, todėl ją galima atidaryti pamojavus koja po galiniu buferiu. Priklausomai nuo rinkos klimato zonos, kai kurios versijos siūlomos su šildomu vairo ratu ir greitai šildomu priekiniu stiklu.

Rinkose, kuriose leidžiamas nuotolinis automobilio užvedimas, aukščiau išvardytos funkcijos gali būti įjungiamos prieš vairuotojui sėdant į automobilį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.