Milžinišką baudą gavusi „Scania“ ruošiasi kovoti

„Scania“ peržiūrėjo neseniai Europos Komisijos (EK) priimtą sprendimą dėl netinkamo keitimosi informacija 1997–2011 metų laikotarpiu ir jį ginčys. Sunkvežimių gamintojas ketina paneigti visus Europos Komisijos nustatytus faktus ir teiginius bei apskųsti sprendimą.

„Scania“ ketina paneigti visus Europos Komisijos nustatytus faktus ir teiginius bei apskųsti sprendimą.<br>Scanpix nuotr.
„Scania“ ketina paneigti visus Europos Komisijos nustatytus faktus ir teiginius bei apskųsti sprendimą.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 29, 2017, 4:26 PM

Kompanijos atstovai taip pat pabrėžė, kad visapusiškai bendradarbiavo su EK, pateikdami visą reikalaujamą informaciją ir paaiškinimus per visą tyrimo laikotarpį.

Kaip jau skelbėme, EK skyrė 880 mln. eurų bauda Švedijos sunkvežimių gamintojui „Scania“ už susitarimą nustatyti kainas ir išvengti griežtesnių oro taršos taisyklių.

Pareigūnų teigimu, Vokietijos automobilių gamybos grupei „Volkswagen“ priklausanti švedų kompanija su dar penkiais sunkvežimių gamintojai susitarė dėl kainų, ir susitarimas galiojo 14 metų.

ES konkurencijos komisarė Margrethe Vestager sakė, kad užtuot taręsi dėl kainų, sunkvežimių gamintojai turėjo konkuruoti vienas su kitu, taip pat ir mažindami taršą.

Komisija su kitais kartelio nariais susitarė dar pernai, tačiau „Scania“ atsisakė bendradarbiauti. Kitos kompanijos pripažino kaltę, joms buvo skirta bendra 3 mlrd. eurų bauda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.