„Rolls Royce“ nutraukė bendradarbiavimą su Baltarusijos „BelAZ“

Viena pagrindinių variklių tiekėjų Baltarusijos itin didelės keliamosios galios sunkvežimių gamintojai „BelAZ“ – Jungtinės Karalystės „Rolls Royce Group“ – nutraukė bet kokį tarpusavio bendradarbiavimą.

„Rolls Royce Group“ tokį sprendimą raštiškai patvirtino Britanijoje dirbančių baltarusių profesinei sąjungai (PUBB).<br>www.pixabay.com nuotr.
„Rolls Royce Group“ tokį sprendimą raštiškai patvirtino Britanijoje dirbančių baltarusių profesinei sąjungai (PUBB).<br>www.pixabay.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 2, 2021, 8:54 AM

„Rolls Royce Group“ tokį sprendimą raštiškai patvirtino Britanijoje dirbančių baltarusių profesinei sąjungai (PUBB), anksčiau pateikusiai skundą dėl žmogaus ir darbuotojų teisių pažeidinėjimų „BelAZ“ gamykloje netoli Minsko esančiame Žodine.

„Mes rimtai vertiname visus pranešimus, pasiekančius mūsų Etikos liniją, svarstome juos pagal savo procedūras. Baigęs tyrimą, „Rolls-Royce“ ėmėsi veiksmų pagal savo Elgesio kodeksą, korporatyvines vertybes ir teisinius įsipareigojimus. Vadovaujantis jo išvadomis, taip pat atsižvelgus į sankcijų Baltarusijai paskelbimą, nutraukiamos bet kokios operacijos su „BelAZ“ ir visais klientais, kurie visiškai ar iš dalies priklauso „BelAZ“, – teigiama „Rolls Royce Group“ pranešime.

Europos Sąjunga, JAV, JK ir Kanada praėjusį mėnesį išplėtė sankcijas Baltarusijai, reaguodamos į gegužės 27-ąją įvykusį incidentą, kai „Ryanair“ lėktuvas, skridęs iš Atėnų į Vilnių, buvo priverstinai nutupdytas Minske. Tuomet Baltarusijos saugumo tarnybos sulaikė tuo lėktuvu skridusį baltarusių opozicijos tinklaraštininką Ramaną Pratasevičių ir jo draugę – Vilniuje studijuojančią Rusijos pilietę Sofiją Sapegą.

Naujausi suvaržymai, įskaitant taikomus svarbiems ekonomikos sektoriams, papildė virtinę kitų sankcijų Baltarusijos autoritarinio prezidento Aliaksandro Lukašenkos režimui, paskelbtų po pernai rugpjūtį įvykusių rinkimų, kurių nugalėtoju buvo paskelbtas nuo 1994 metų šaliai nepertraukiamai vadovaujantis lyderis.

Opozicija ir Vakarų demokratijos šiuos rinkimus laiko suklastotais, o jų išprovokuotus kelis mėnesius trukusius beprecedenčius protestus Minsko režimas brutaliai malšino.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.