E. kelių rinkliavos sistemos diegimo konkurso nugalėtojas gali paaiškėti rugpjūtį

Dėl teisminių ginčų užsitęsusio beveik 40 mln. eurų vertės naujos kelių rinkliavos informacinės sistemos, vadinamojo e. tollingo, kūrimo ir diegimo konkurso nugalėtojas gali paaiškėti jau šią vasarą, sako Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD) vadovas.

Vadinamojo e. tollingo, kūrimo ir diegimo konkurso nugalėtojas gali paaiškėti jau šią vasarą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vadinamojo e. tollingo, kūrimo ir diegimo konkurso nugalėtojas gali paaiškėti jau šią vasarą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-07-08 15:23, atnaujinta 2022-07-08 15:29

Anot jo, dabar vertinami konkurso dalyvių pasiūlymai.

„Birželį vokai atplėšti, dabar vyksta pasiūlymų vertinimas. Pasiūlymų sulaukta tikrai daug, tai labai džiugina – vadinasi, konkurencija yra užtikrinta. Turime juos visus įvertinti ir turbūt rugpjūčio mėnesį turėsime rezultatą“, – BNS sakė Remigijus Lipkevičius.

Konkursą buvo sustabdęs Panevėžio apygardos teismas, kovą patenkinęs Latvijos bendrovės „Viral Engineering“ prašymą taikyti laikinąsias apsaugos priemones. Pasak direkcijos vadovo, su įmone pasirašyta taikos sutartis, kuri atvėrė kelią tolesnėms procedūroms.

„Buvo pasirašyta taikos sutartis ir įmonė, kuri buvo prašiusi laikinųjų apsaugos priemonių, atsiėmė savo ieškinį, kas leido mums gauti konkurso dalyvių pasiūlymus“, – sakė R. Lipkevičius.

2021 metų balandį paskelbtas konkursas pernai gegužę buvo laikinai sustabdytas kitos Latvijos įmonės – „SW Baltics“ prašymu, bet Vilniaus apygardos teismas pernai lapkritį atmetė bendrovės pretenzijas dėl konkurso sąlygų ir leido jį tęsti, o Apeliacinis teismas šiemet vasarį paliko galioti šį sprendimą.

Teisminiai ginčai privertė atidėti numatomą sistemos įrengimo terminą, kuris paaiškės pasirinkus tiekėją.

„Buvo tie vadinami stabdymai, teisminiai ginčai, visus teismus direkcija laimėjo. Laikas tam buvo sugaištas, dėl to koreguojasi ir projekto įgyvendinimo terminas, konkretus laikas paaiškės, kai pasirašysime sutartis su tiekėju ir matysime, per kiek laiko jie planuoja mums tą paslaugą suteikti“, – BNS kalbėjo R. Lipkevičius.

Liepos 7-ąją LAKD paskelbė ir sistemos kūrimo bei įdiegimo techninės priežiūros konkursą – šios paslaugos bus perkamos iki 2024 metų kovo su galimybe jas pratęsti.

Anksčiau planuota, kad 38 mln. eurų vertės sistema bus sukurta iki šių metų pabaigos.

Ji rinks įmokas už sunkiasvorių automobilių naudojimąsi Vyriausybės nustatytais mokamais keliais ir pakeis dabartinę e. vinječių sistemą. Naujas mokestis priklausys ne nuo kelionės laiko, bet nuo nuvažiuoto atstumo.

Vyriausybė projektui paskolino 34,8 mln. eurų, LAKD iš savo lėšų skyrė dar 3,3 mln. eurų.

Direkcija anksčiau skelbė, kad perėjus prie naujos rinkliavos į biudžetą būtų surinkta dukart daugiau įmokų – per 110 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.