Antras turtingiausias žmogus pasaulyje pardavė savo lėktuvą: „Niekas negali matyti, kur skrendu“

Antras turtingiausias žmogus pasaulyje, „Louis Vuitton“ generalinis direktorius Bernard'as Arnault pardavė savo privatų lėktuvą po to, kai žmonės pradėjo jį sekti per „Twitter“: „Niekas negali matyti, kur skrendu“.

Antras turtingiausias žmogus pasaulyje, „Louis Vuitton“ generalinis direktorius, pardavė savo privatų lėktuvą po to, kai žmonės pradėjo jį sekti per „Twitter“.<br>www.businessinsider.com nuotr.
Antras turtingiausias žmogus pasaulyje, „Louis Vuitton“ generalinis direktorius, pardavė savo privatų lėktuvą po to, kai žmonės pradėjo jį sekti per „Twitter“.<br>www.businessinsider.com nuotr.
Antras turtingiausias žmogus pasaulyje, „Louis Vuitton“ generalinis direktorius, pardavė savo privatų lėktuvą po to, kai žmonės pradėjo jį sekti per „Twitter“.<br>CelebJets nuotr.
Antras turtingiausias žmogus pasaulyje, „Louis Vuitton“ generalinis direktorius, pardavė savo privatų lėktuvą po to, kai žmonės pradėjo jį sekti per „Twitter“.<br>CelebJets nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 21, 2022, 3:22 PM

Pirmadienį LVMH generalinis direktorius B.Arnault pareiškė, kad prabangos prekių bendrovė pardavė savo privatų lėktuvą po to, kai žmonės bandė sekti orlaivį socialinėje žiniasklaidoje.

73 metų milijardierius sakė, kad vietoj to pradėjo nuomotis privačius lėktuvus. Apie tai jis paskelbė interviu metu radijui „Radio Classique“, apie kurį pirmasis pranešė „Bloomberg“. Radijo stotis priklauso LVMH.

„Iš tiesų, su visomis šiomis istorijomis grupė turėjo lėktuvą ir mes jį pardavėme. Dabar niekas nemato, kur aš keliauju, net kai naudojuosi privačiais lėktuvais, ar juos nuomojuosi“, – sakė B.Arnault televizijai „Bloomberg“.

Per pastaruosius metus atsirado daugybė „Twitter“ paskyrų, kuriose stebimi ir dalijamasi viešai prieinamais skrydžių duomenimis – jose viešinama tokių žmonių kaip Elono Musko ir Taylor Swift kelionių veikla. Dvi iš pagrindinių paskyrų, kuriose stebimi „Louis Vuitton“ įkūrėjo skrydžiai, yra @i_fly_Bernard ir @laviondebernard. Šias paskyras kartu seka beveik 100 tūkst. sekėjų ir abi jos buvo sukurtos per pastaruosius šešis mėnesius.

Atrodo, kad B.Arnault prieš kelias savaites perėjo prie lėktuvų nuomos. Rugsėjį „Laviondebernard“ paskyroje rašė apie tai, kad milijardierius neturi naujausių skrydžių duomenų, prieš kelias savaites pastebėję, kad LVMH Prancūzijoje išregistravo savo lėktuvą.

„Vis dar jokių žinių nei iš B.Arnault, nei iš LVMH dėl privačių lėktuvų. Taigi, Bernardai, ar tu slepiesi?“ – rugsėjo 10 d. paskelbė „Laviondebernard“ paskyra.

Remiantis „Bloomberg“ milijardierių indekso vertinimu, B.Arnault yra antras pagal turtą žmogus, aplenkęs net „Amazon“ įkūrėją Džefą Bezosą, kurio grynasis turtas vertinamas 133 mlrd. dolerių. Jis yra LVMH generalinis direktorius, vienas iš įkūrėjų ir pirmininkas, sukaupęs prabangos prekių imperiją, kuriai priklauso tokie svarbūs vardai kaip „Tiffany&Co“, „TAG Heur“ ir „Dom Perignon“.

Pirmadienį B.Arnault sūnus Antoine'as Arnault gynė bendrovės privataus lėktuvo naudojimą po to, kai jo tėvas sulaukė Prancūzijos žiniasklaidos kritikos dėl lėktuvo išmetamo anglies dioksido kiekio. Jaunesnysis Arno Antoine Arnault teigė, kad privatus lėktuvas vadovams suteikia pranašumą lenktyniaujant, ar jie pirmieji pasieks naują produktą arba sudarys sandorį.

„Mūsų pramonė yra itin konkurencinga“, – pasak naujienų portalo „Insider“, sūnus sakė vienoje televizijos laidoje. „Neradome nieko geresnio už privatų lėktuvą, kad galėtume kasdien laimėti tas lenktynes ir būti tik nedideliu žingsneliu priekyje konkurentų.“

B.Arnault nėra vienintelis milijardierius, kuris pastaraisiais mėnesiais buvo tikrinamas dėl privačių lėktuvų naudojimo. Liepos mėnesį kritikai peikė T.Swift po to, kai ji ir jos lėktuvas pateko į sąrašą tų, kurie išmeta daug anglies dvideginio. Tuo metu muzikos žvaigždės atstovai sakė, kad „lėktuvas reguliariai skolinamas kitiems asmenims“.

Kiti visuomenės veikėjai išreiškė susirūpinimą dėl saugumo, susijusio su dalijimusi skrydžių duomenimis socialinėje žiniasklaidoje. Šių metų pradžioje E.Muskas pasiūlė 5 tūkst. JAV dolerių asmeniui, sukūrusiam „Twitter“ paskyrą, kuri sekė jo keliones, ir paprašė „Twitter“ naudotojo paskyrą užblokuoti. Deja, jam nepavyko užblokuoti paskyrą.

„Man nepatinka mintis, kad mane nušaus koks nors pamišėlis“, – tikino E.Muskas.

Tuo tarpu „Facebook“ įkūrėjas Markas Zuckerbergas pakeitė savo lėktuvą po to, kai viena paskyra pradėjo sekti jo lėktuvą, o milijardierius investuotojas Markas Cubanas susitarė su žmogumi, kuris sekė ir dalijosi jo skrydžio duomenimis, siūlydamas jam verslo patarimų mainais į paskyros ištrynimą.

Išversta pagal www.businessinsider.com.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.