Gatvėse kraštiečius linksmina ratuoti Kalėdų Seneliai

Artėjant Kalėdoms Kėdainių gatvėse netrūksta išradingų žmonių – Kalėdų Seniais apsirėdė ne tik pavežėjai, bet ir keturratininkas, dviratininkas, o vienas linksmuolis kėdainiečius linksmino išlindęs per automobilio stoglangį. Visi jie kraštiečiams nuotaiką praskaidrino savo iniciatyva, niekieno neraginami ir neprašomi.

Artėjant Kalėdoms Kėdainių gatvėse netrūksta išradingų žmonių.<br>Kėdainiečių nuotr.
Artėjant Kalėdoms Kėdainių gatvėse netrūksta išradingų žmonių.<br>Kėdainiečių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dimitrijus Kuprijanovas

Dec 10, 2022, 5:09 PM, atnaujinta Dec 10, 2022, 5:11 PM

Pastebėjo dviratininką

Kėdainių miesto gyventojai neseniai pastebėjo dviračiu važinėjantį Kalėdų Senį. Jis ne tik važinėjo miesto takais ir takeliais, bet ir per garso kolonėlę leido kalėdines dainas.

Tiesa, kas šis vyras – liko neaišku. Tačiau linksmuolis pralinksmino ne vieną kėdainietį: tiek didelį, tiek mažą.

„Vaikščiodamas palei Nevėžį išgirdau, kad už nugaros muzikytė artėja ir atsisukau. Žiūriu, ogi Kalėdų Senis ant dviračio.

Staigiai išsitraukiau telefoną ir spėjau nufilmuoti jį. Tokie žmonės verti dėmesio, nes niekeno neprašyti linksmina aplinkinius, pakelia nuotaiką, ypač tokiais laikais, kaip dabar“, – kalbėjo Kalėdų Senį ant dviračio mieste užfiksavęs Mindaugas Minikevičius.

Ir su keturračiu

Kėdainiečius savaitgalį linksmino ir keturračiu važinėjęs Kalėdų Senelis. Pasirodo, juo persirengė kėdainietis Gytis Gaubys.

„Pavalgau ramiai pietus, šoku į savo Kalėdos aprangą, prisikraunu pilnas kišenes karamelinių saldainių, čiumpu keturračio raktelius, butukas žmonelei, kuri su šypsena dar ir barzdą pataiso ir be žodžių palydi, nes jau žino – jei nieko nesakęs čiumpu keturračio raktelius, tai grįšiu tik tada, kai nurimsiu.

Pirma mintis buvo pasivažinėti po miestą, bet net nepajutau kaip galiniam žiede tiesiog išsuku iš jo ir jau palieku Kėdainius.

Laukai, keliukai ir nepajutau kaip prieš akis Kaunas. Jei jau Kalėda, tai reik eglės… Dar pusvalandukas, ir jau zuju aplink Rotušės aikštę.

Tikrai nustebau jos gyvumu, žmonių minios, visi linksmi, mojuoja, prieina, labinasi, prašosi nusifotografuoti ir vieni kitiems linki gražių švenčių.

Kišenės saldainių kaipmat ištirpo, o laikrodis rodė, jog dar nė valanda nepraėjo.

Truputį sušilau bežaisdamas su vaikais, tad atsisėdau savo ratuos ant galinės sėdynės ir tiesiog grožėjausi aplinka, žmonėmis. Nesiilsėjo tik ranka, nes žmonės praeidami mojavo ir sveikino, tad automatiškai mojuoji jiems atgalios“, – mintis dėstė seniu Kalėda ne vienerius metus virstantis G. Gaubys.

Beje, senį Kalėdą kraštiečiai taip pat gali pasikviesti ir į savo namus ar renginį.

Iš automobilio

Dar vienas linksmuolis kėdainiečius linksmino išlindęs pro automobilio stoglangį – pasirodo, taip kaunietis verslininkas ne tik praskaidrino kraštiečiams nuotaiką, bet ir kvietė įsigyti kalėdinių eglučių – kėnių./Kėdainiečių nuotr. Dar vienas linksmuolis linksmino kėdainiečius išlindęs pro automobilio stoglangį – pasirodo, taip kaunietis verslininkas ne tik praskaidrino kraštiečiams nuotaiką, bet ir kvietė įsigyti kalėdinių eglučių – kėnių.

„Tiesiog ėmiau Kėdainiuose prekiauti „premium“ klasės kalėdiniais medeliais – kėniais. Nusprendžiau važiuoti į miestą ir pralinksminti žmones, kviesdamas juos užsukti į Gudobelių gatvę Janušavos kaime, prie laukų „Norfos“.

Čia galima ne tik išsirinkti aukščiausios kokybės medelį, bet ir susitarti su Kalėdų Seneliu, kad jis jums jį atvežtų į namus. Todėl ir kviečiu kėdainiečius pasitikti Kalėdas kartu“, – kalbėjo kaunietis verslininkas Vilius Giedraitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.