Dėl karo Rusijos automobilių rinka smuko beveik 60 procentų

Naujų automobilių pardavimas Rusijoje per metus smuko 59 proc. iki 626 300 vienetų 2022 m. – tai mažiausias parduotų automobilių skaičius per dešimtmečius, pirmadienį pranešė naujienų agentūra „Interfax“.

 Rusija.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Rusija.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 9, 2023, 7:15 PM

Duomenys gauti iš konsultacijų agentūros „Autostat“, kuri specializuojasi Rusijos automobilių rinkoje, nurodė agentūra.

Pernai vasario 24 d. Kremliui pradėjus invaziją į Ukrainą vakarietiškų automobilių gamyba pasitraukė iš Rusijos, dauguma Rusijos rinkoje parduodamų transporto priemonių yra rusiškų arba kiniškų modelių.

Šalyje veikė vokiečių automobilių gamintojos VW, BMW ir „Mercedes“, tačiau Maskvai pradėjus karą savo gamyklas uždarė. „Mercedes“ gamykla Maskvos srityje buvo atidaryta tik 2019 m., renginyje dalyvavo Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

Rusijos automobilių rinka nuo klestėjimo laikų smarkiai smuko. 2008 m. buvo parduota beveik 3 mln. transporto priemonių ir net spėliota, kad Rusija pakeis Vokietiją ir taps svarbiausia Europos automobilių rinka. Tačiau tarptautinė finansų krizė ir sankcijos, įvestos Rusijai dėl neteisėtos Krymo aneksijos, sulėtino automobilių pardavimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Lietuvoje prasideda intensyviausių karinių pratybų ciklas