Italijos degalinės pradeda 48 valandų streiką – ragina uždaryti ir savitarnas

Italijos degalinės antradienio vakarą pradės 48 valandų streiką. Taip jos protestuoja prieš „gėdingą šmeižto kampaniją“ bei, jų nuomone, netinkamas vyriausybės priemones per energijos krizę, pranešė profsąjungos.

Italijos degalinės pradeda 48 valandų streiką.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Italijos degalinės pradeda 48 valandų streiką.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 24, 2023, 11:32 AM

Streikas prasidės 19.00 val. ir tęsis iki ketvirtadienio 19.00 val. Greitkelių degalinėse 48 valandas degalų nebus galima įsipilti nuo 22.00 val. Profsąjungos „Faib“, „Fegica“ ir „Figisc/Anisa“ paragino nares streiko metu nesudaryti ir savitarnos galimybės.

Degalinių operatorės nepatenkintos premjerės Giorgios Melono vyriausybės veiksmais kovoje su degalų kainų didėjimu. Be kita ko, finansų policijai buvo nurodyta tikrinti degalines dėl galimai nepateisinamo kuro branginimo. Degalinių operatorės taip pat buvo įpareigotos nurodyti ne tik degalų kainas savo degalinėse, bet ir vidutinę litro kainą regione. Už reikalavimo nevykdymą gresia piniginės baudos.

Ypač degalinių operatorės piktinasi viešais teiginiais apie jas ir tikina tapusios šmeižto kampanijos aukomis. Sausio pradžioje kai kurie žinomi politikai, įskaitant infrastruktūros ministrą Matteo Salvinį, pareiškė, kad degalai brango dėl spekuliacijų kainomis degalinėse. Tačiau iš tikrųjų benzino ir dyzelino kaina augo, nes vyriausybė panaikino nuolaidą degalams.

Kadangi degalinės priklauso pagrindinėms paslaugų teikėjoms, ir streiko metu pavienės degalinės turės dirbti. Be to, streikas veikiausiai nepaveiks degalinių, kurias valdo tiesiogiai naftos koncernai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.