Italai nenori pokyčių: siūlo atidėti EURO7 įvedimą

Italijos pramonės ministras Adolfo Urso tariasi su Prancūzijos ir Vokietijos vyriausybių nariais dėl to, kad kartu priverstų Europos Sąjungą atidėti EURO7 emisijų įvedimą. Jis nori, kad emisijų griežtinimas būtų sušvelnintas. 

Tariasi dėl EURO7 atidėjimo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Tariasi dėl EURO7 atidėjimo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Italija teigė vetuosianti dviejų Europos Sąjungos įstatymų priėmimą iki kitų rinkimų į Europarlamentą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Italija teigė vetuosianti dviejų Europos Sąjungos įstatymų priėmimą iki kitų rinkimų į Europarlamentą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 2, 2023, 10:31 AM, atnaujinta Mar 2, 2023, 11:03 AM

Iniciatyvą palaiko ir Italijos premjerė Griogia Meloni, kuri pareiškė, kad Italija griežtai nesutinka su EURO7 emisijų įvedimo planais, pasakojama „Žinių radijo“ laidoje „Piko minutės“. Be to, Meloni labai griežtai pasisakė prieš tai, kad uždraustų naujus automobilius su vidaus degimo varikliais nuo 2035 m. Vienas iš Italijos ministrų šį žingsnį pavadino savižudybe ir dovana Kinijos industrijai.

Kaip „TGcom“ naujienų kanalui sakė Italijos ministras Urso, jis ragina Europos komisiją priimant įstatymus laikytis pragmatiško, konkretaus ir ne ideologinio požiūrio į klimato kaitą, nes tai nužudys daugelio šalių pramonę.

Urso jau kalbėjo su Vokietijos ekonomikos ministru Robertu Habecku ir planuoja susitikti su Prancūzijos ekonomikos ministru Bruno Le Maire.

Italas tikisi, kad trys didžiųjų Europos šalių vyriausybės sugebės pakeisti Europos Sąjungos funkcionierių požiūrį.

Italija teigė, kad jeigu į jų prašymą nebus atsižvelgta, ji vetuosianti dviejų Europos Sąjungos įstatymų priėmimą iki kitų rinkimų į europarlamentą, kurie vyks 2024 metais.

Be to, siekiama inicijuoti peržiūrėti iniciatyvą, kad nuo 2035-ųjų visi Europos Sąjungoje pagaminami automobiliai, įskaitant ir komercinius, turėtų nulines emisijas.

Italijos ministras teigia, kad Europa tik dabar, prasidėjus karui su Ukraina, suskato atsikratyti priklausomybės nuo Rusijos dėl dujų ir naftos bei naftos produktų.

Tačiau dabar ruošiasi pulti į Kinijos glėbį ir tokios priklausomybės bus beveik neįmanoma išvengti, jeigu bus priimti naujai numatomi įstatymai, nes nuo taip vadinamų žaliųjų technologijų ir elementų Europos Sąjunga yra smarkiai priklausoma nuo Kinijos.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.