Automobilių gamybos apimtys sumažėjo, tačiau žeriasi rekordinius pelnus – kas ir kiek gaus?

Nepaisant sumažėjusių gamybos apimčių automobilių gamintojai žeriasi rekordinius pelnus, pranešama „Žinių radijo“ laidoje „Piko minutės“.

„Porsche SE“ holdingas priklauso Piechų ir Porsche šeimoms. Jie turi didžiausią balsą „Volkswagen“ grupės įmonėse.<br>www.unsplash.com nuotr.
„Porsche SE“ holdingas priklauso Piechų ir Porsche šeimoms. Jie turi didžiausią balsą „Volkswagen“ grupės įmonėse.<br>www.unsplash.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 22, 2023, 2:30 PM

Dėl automobilių deficito nebeliko nuolaidų, pavyzdžiui, praėjusiais metais „Volkswagen“ grupės pelną sudarė beveik 5 milijardai eurų.

„Volkswagen“ grupę kontroliuojančioms šeimoms už puikius praėjusius metus bus išmokėti beveik pusės milijardo eurų dividendai.

Holdingo kompanija „Porsche SE“, kuri kontroliuoja „Volkswagen Group“ įmones, pasiūlė kaip dividendus sumokėti po kiek daugiau nei 2,5 euro už vieną privilegijuotą akciją ir po 2,5 euro už paprastąją bei dar paskelbė, kad dividendai gali augti, nes manoma, jog patikslinus pelningumą skaičiai dar labiau padidės.

„Porsche SE“ holdingas priklauso Piëchų ir Porsche šeimoms. Jie turi didžiausią balsą „Volkswagen“ grupės įmonėse.

Šiais metais „Porsche SE“ tikisi nemažesnio pelno. Tikimasi, kad pelnas gali padidėti net iki 6,5 milijardo eurų, nes įmonių grupės nuosekliai mažina įsiskolinimus.

„Porsche“, kaip automobilių gamintojas, anksčiau buvo „Volkswagen“ grupės narys, tačiau neseniai kompanija buvo vėl išskirta ir tapo nepriklausomu gamintoju.

Tiek „Volkswagen“ grupę, tiek ir „Porsche“ iš esmės valdo tie patys žmonės – Porsche ir Piëchų šeimos, kurioms priklauso kontroliniai akcijų paketai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.