Po degalų patikrinimo „Viada LT“ skirta 50 tūkst. eurų bauda

Vykdydama Alternatyviųjų degalų įstatymo laikymosi kontrolę savo srityje, Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba (VVTAT) prižiūri, kad Lietuvos teritorijoje esančiose degalinėse būtų prekiaujama benzinu, kurio kiekviename litre yra ne mažiau kaip 6,6 proc. biodegalų, ir dyzelinu, kurio kiekviename litre yra ne mažiau kaip 6,2 proc. biodegalų.

UAB „Viada LT“ skyrė 50 tūkst. eurų baudą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
UAB „Viada LT“ skyrė 50 tūkst. eurų baudą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
UAB „Viada LT“ skyrė 50 tūkst. eurų baudą.<br>M.Patašiaus nuotr.
UAB „Viada LT“ skyrė 50 tūkst. eurų baudą.<br>M.Patašiaus nuotr.
UAB „Viada LT“ skyrė 50 tūkst. eurų baudą.<br>M.Patašiaus nuotr.
UAB „Viada LT“ skyrė 50 tūkst. eurų baudą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2023-06-16 10:37, atnaujinta 2023-06-16 10:39

Už tai, kad UAB „Viada LT“ prekiavo dyzelinu, kurio kiekviename litre buvo mažiau kaip 6,2 proc. biodegalų, VVTAT bendrovei skyrė 50 tūkst. eurų baudą.

„Viada LT“ degalinėje Tauragėje patikrinimo metu buvo atrinktas dyzelino bandinys kokybės rodiklių ištyrimui. Atlikus bandinyje esančio biopriedo tyrimą Valstybinio mokslinių tyrimų instituto Fizikinių ir technologijos mokslų centro Vilniaus Radiocarbon laboratorijoje, nustatyta, kad biopriedo (biogeninės kilmės anglies) kiekis yra 2,52± 0,04 proc.

Tai neatitinka reikalavimo, kad kiekviename dyzelino litre būtų ne mažiau kaip 6,2 proc. biodegalų, skaičiuojant pagal bendrą degalų ir biodegalų mišinio energinę vertę.

„Viada LT“ atlikus papildomą tyrimą nepriklausomoje laboratorijoje Nyderlanduose, nustatyta, kad biopriedo kiekis dyzelino bandinyje yra mažesnis negu 3 proc.

Įvertinusi pažeidimo pavojingumą, trukmę, lengvinančias ir sunkinančias aplinkybes, VVTAT už Alternatyviųjų degalų įstatymo 16 straipsnio 6 dalies pažeidimą UAB „Viada LT“ skyrė 50 tūkst. eurų baudą.

Nutarimas per 30 kalendorinių dienų nuo nutarimo priėmimo dienos gali būti apskųstas teismui Lietuvos Respublikos administracinių bylų teisenos įstatymo nustatyta tvarka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimai 2024