Klaipėdos gyventojų priekaištai dėl parkavimo Gedminų gatvėje – pagrįsti

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus reaguodamas į gyventojų skundus pirmadienį lankėsi Gedminų gatvės rajone. Vizito metu konstatuota, kad automobilių parkavimo situacija čia – sudėtinga. Savivaldybė planuoja įrengti papildomą aikštelę.

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus reaguodamas į gyventojų skundus pirmadienį lankėsi Gedminų gatvės rajone.<br>Klaipėdos miesto savivaldybės nuotr.
Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus reaguodamas į gyventojų skundus pirmadienį lankėsi Gedminų gatvės rajone.<br>Klaipėdos miesto savivaldybės nuotr.
Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus reaguodamas į gyventojų skundus pirmadienį lankėsi Gedminų gatvės rajone.<br>„Vakarų ekspresas“ nuotr.
Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus reaguodamas į gyventojų skundus pirmadienį lankėsi Gedminų gatvės rajone.<br>„Vakarų ekspresas“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Marius Liaudanskas

Jun 21, 2023, 7:35 PM, atnaujinta Jun 22, 2023, 8:27 AM

Taip pat meras pasirūpino, kad prie naujai atidaryto prekybos centro „Norfa“ aplinkinių namų gyventojams skirtos parkavimo vietos būtų lengviau pasiekiamos.

„Pagal sutartį su vystytojais prie „Norfos“ turėjo būti įrengtos 7 vietos gyventojų automobiliams, matome jų 10, tačiau jos gali atsidurti už užtvaro, taip neturi būti“, – sako A. Vaitkus.

„Norfos“ atstovai turės raštu pateikti sprendimą, kaip išspręsti šį klausimą.

A. Vaitkus akcentuoja, kad automobilių statymo prie daugiabučių problema šioje Klaipėdos dalyje visada buvo opi, o „Norfos“ ir „Lidl“ prekybos centrų atsiradimas iš esmės situacijos nepagerino, nes prie prekybos centrų įrengtos automobilių statymo aikštelės daugiausia yra skirtos parduotuvių lankytojams.

„Gyventojai visada nori statyti automobilius prie pat namų. Matome ir dabar, kad automobiliai statomi lėtėjimo ir greitėjimo juostoje, net pažeidžiant Kelių eismo taisykles. Jau daviau užduotį už infrastruktūros projektus atsakingam vicemerui Algirdui Kamarauskui, kad pažiūrėtų naujos parkavimo aikštelės Gedminų gatvėje projektą ir finansavimą“, – sakė Klaipėdos meras A. Vaitkus.

Kalbėdamas apie patį „Norfos“ prekybos centrą, meras pagyrė vystytojus už gerą požiūrį į žaliųjų zonų įrengimą aplink prekybos centrą. Tačiau pastebėjo, kad dar galbūt pasodinti ne visi medžiai, kurie numatyti projekte.

Aplinkinėje teritorijoje iš viso turi būti apie 100 naujų medžių ir krūmų. Prieš pasirašant prekybos centro statybos pabaigos dokumentus, visi medžiai bus suskaičiuoti.

Nors orai šiemet buvo sausi, „Norfos“prekybos centro statybininkai turės užtikrtinti, kad būtų tinkamai užsodinta ir sužaliuotų veja.

A. Vaitkus pasidžiaugė, kad po rekonstrukcijos jau atidaryta ir visu pajėgumu veikia Gedminų g. ir Statybininkų pr. sankryža ir šviesoforai, tačiau jo netenkina statybų tempai.

„Mieste nusistovėjo tradicija, kai objektai, kurie gali būti pastatyti arba įrengti per metus ar trumpiau, statomi kelerius metus. Ypač miegamuosiuose rajonuose. Tai labai trikdo žmonių gyvenimą“, – pastebi A.Vaitkus.

Jis žada, kad visos instancijos, nuo kurių priklauso šie procesai, padarys išvadas ir ateityje tokių užsitęsusių statybų pavyks išvengti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.